L'Audiència Nacional torna a rebutjar la llibertat provisional de l'excomissari Villarejo

La jutgessa entén que s'ha incrementat el risc de fugida i de destrucció de proves
3 gener 2019 01:00h
El sindicat ha denunciat unes presumptes operacions en les quals, utilitzant els recursos materials i humans del Ministeri de l\'Interior, s\'ha arribat a "treballar a esquena de la Justícia per interessos polítics.

La jutgessa de l'Audiència Nacional María Talegón ha rebutjat una nova petició de llibertat de l'excomissari Villarejo, detingut en l'operació Tàndem, perquè entén que s'ha incrementat el risc de fugida. Segons la magistrada, encara persisteix també el risc de destrucció de proves mentre continua el procés de bolcat, anàlisi i desxifrat de la documentació informàtica comissada de la qual Villarejo tindria el control sobre les claus d'accés.

Villarejo demanava la llibertat provisional o, de forma subsidiària, que poguera viure al seu domicili amb la instal·lació d'algun mecanisme de vigilància per control telemàtic. És la huitena vegada que Villarejo demana el seu alliberament. Segons la magistrada, no hi ha cap fet que justifique la mesura i, pel contrari, s'ha evidenciat "la seua aparent implicació en delictes de suborn, descobriment i revelació de secrets", a més "d'extorsió".

next