Sis obres valencianes opten al Premi Nadal de Novel·la que s'entrega aquest diumenge

Les temàtiques de les novel·les presentades van des dels conflictes personals i familiars fins a la intriga i els afers policíacs
/ València
3 gener 2019 01:00h

Tres obres de la demarcació de València i altres tres d'Alacant s'han presentat a la 75a edició del Premi Nadal de Novel·la, al qual concorren 343 autors i el guanyador del qual s'anunciarà el proper 6 de gener. Les obres procedeixen de l'estat espanyol i de països de la resta del món com ara Alemanya, l'Argentina, Austràlia, Bèlgica, el Canadà, Xile, Cuba, els Estats Units, França, el Regne Unit o l'Uruguai.

Segons ha informat l'editorial Destino, les obres presentades abasten diferents gèneres que van des de la novel·la social, "que reflecteix una època de convulsions", fins a obres sobre conflictes personals i familiars, però també n'hi ha policíaques, d'intriga o històriques.

De l'estat espanyol, s'han rebut obres de la Corunya (3), Albacete (1), Alacant (3), Astúries (3), Badajoz (1), Burgos (1), Càceres (1), Cadis (2), Cantàbria (1), Girona (1), Granada (1), Guipúscoa (5), Huelva (2), Osca (1), les illes Balears (2), les illes Canàries (3), Lleó (1), Lleida (1), Màlaga (5), Múrcia (4) i Navarra (1). Així mateix, unes altres procedeixen d'Ourense (1), Palència (3), Salamanca (3), Sevilla (6), Tarragona (1), Toledo (4), València (3), Valladolid (5), Biscaia (2) i Saragossa (3).

El premi s'entregarà durant la tradicional vetlada literària que té lloc a l'Hotel Palace de Barcelona, amb un jurat format per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales.

Durant la vetlada es donarà a conéixer el guanyador de la 51a edició del premi Josep Pla de prosa en català, al qual concorren un total de 32 obres, dues més que l'any passat, de tot l'àmbit catalanoparlant. El jurat està format per Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Genís Sinca, Àlex Susanna i Glòria Gasch. El guanyador del Premi Nadal de l'any passat va ser Alejandro Palomas amb Un amor, mentre que el Josep Pla va recaure en Bon dia, són les vuit!, d'Antoni Bassas.

next