Diari La Veu del País Valencià
Borriana s’uneix per a mostrar la seua solidaritat amb la jove violada la nit de Cap d’Any

Vora 2.500 veïns de Borriana s’han aplegat aquest dijous a la Plaça Major d’aquest municipi de la Plana Baixa en una manifestació contra la violència masclista i en solidaritat amb la jove agredida sexualment el passat 1 de gener.

Durant la concentració, que ha començat al migdia davant l’Ajuntament, s’han guardat de forma “totalment solemne” cinc minuts de silenci per a condemnar l’agressió i exigir que “cap dona més patisca violència masclista”.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha sigut l’encarregada de llegir un manifest “aprovat per tots els grups municipals”, ha subratllat que “la violència contra les dones no ha de ser qüestió ni de partits, ni d’edats, ni de nacionalitats, ni de sexe, ni de religió, sinó una qüestió de tots i de totes, de les persones que hui estem reunides ací i del conjunt de la societat”.

En el manifest es remarcava que “el que hui ens uneix ací és la solidaritat i el suport a les dones que pateixen la violència, i més en concret, una borrianenca que l’ha patit tan recentment. I amb ella estem tots i totes, i patim tots i totes”.

“Les dones, com totes les persones, tenim el dret de poder ser veritablement lliures, per a caminar sense por, per a córrer sense por, per a treballar sense por, en definitiva, per a viure sense por”, ha afegit Safont.

A la concentració han assistit la totalitat dels regidors del consistori i, en finalitzar, l’alcaldessa ha fet referència a “la signatura i adhesió que a Borriana” ja van fer “als pactes tant d’Estat com de la Generalitat contra la violència de gènere”.

Comparteix

Icona de pantalla completa