Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa la regulació dels clubs de cànnabis que hi ha a Alacant

ACN / Alacant.

El regidor d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en l’ajuntament d’Alacant, Daniel Simón, ha presentat en roda de premsa la moció que la formació durà al ple del consistori per regular els clubs socials de cànnabis que hi ha a la ciutat.

Simón ha explicat que de regular-se els quatre clubs que EUPV xifra que hi ha a la ciutat es desvincularia el consum del mercat negre i es previndrien riscs.

El regidor ha afegit que es proporcionaria així informació a pacients de determinades malalties d’un punt segur d’accés a la substància, recomanada per alguns metges. Simó ha posat l’exemple de l’ajuntament de Barcelona, que estudia la regulació d’aquests clubs.

L’ edil ha estat acompanyat per dos representants dels col·lectius Alacannabis i Galze, els quals al seu torn representaven als de tota la demarcació i donen suport a la iniciativa d’EUPV.

Daniel Simó ha explicat que aquests clubs són associacions sense ànim de lucre que s’autoproveeixen i distribueixen cànnabis i derivats entre els seus soci, tots majors d’edat i en un àmbit privat, reduint així els danys associats al mercat clandestí.

L’actual legislació sobre el cànnabis no penalitza el consum d’aquesta substància per part de persones majors d’edat en un àmbit privat, com els clubs socials però EUPV remarca que no hi ha regulació al respecte.

Daniel Simón ha insistit que la missió dels polítics és “donar condició de legal i de normalitat a allò que al carrer ja és normal i beneficiós per a la societat” i ha instat a la resta de grups polítics a votar a favor de la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa