Diari La Veu del País Valencià
Més de cent expositors de diversos països es donen cita al festival Tenderete d’autoedició gràfica i sonora

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València es converteix aquest cap de setmana en l’escenari del festival d’autoedició gràfica i sonora Tenderete, que ofereix un contingut nascut “a contra corrent” i carregat d’afecte i simpatia en els més de 107 expositors procedents de diferents països i tres tallers. El festival té lloc aquest divendres i dissabte, 4 i 5 de gener, mentre que diumenge, 6 de gener, el Centre del Carme romandrà tancat a causa de la festivitat de Reis d’Orient, detalla l’organització en un comunicat.

Els artistes que hi participen, “internacionals i inclassificables”, obrin nous camins referents a producció artística, estètica i continguts. Els visitants, a més de tornar-se a casa carregats de fanzines, cartells i altres produccions, podran captar i fer pròpia alguna de les idees que circulen per les xarrades i tallers que s’ofereixen. En la programació destaquen els més de cent expositors de països, com ara França, Itàlia, Rússia, Alemanya, Àustria, Portugal, Sèrbia i Eslovènia, a més de diversos punts d’Espanya. Tots oferiran activitats per a tots els públics. A la programació per a públic familiar que està oferint el Centre del Carme durant aquestes festes nadalenques, se sumaran tres tallers organitzats per Tenderete adreçats a xiquets a partir de huit anys.

El primer taller serà el de serigrafia, a càrrec d’Alto Copete i per a xiquets a partir de 12 anys, que tindrà lloc aquest divendres a partir de les 16.30 hores i aquest dissabte a les 11 hores. La serigrafia és una tècnica de producció artesana i artística amb múltiples possibilitats de realització, per la qual cosa el públic del taller coneixerà els conceptes bàsics d’aquesta tècnica i es generarà un espai de producció col·laborativ, per a aprendre com preparar un fotolit, insolar la pantalla i estampar en diferents superfícies.

Les xiques de L’Amour, França, realitzaran dissabte a partir de les 11 hores un taller de marionetes en la seua cerca de nous suports per al seu treball gràfic, en el qual els joves des de huit anys podran construir marionetes de cartó donant-li cos als personatges que viuen al seu cap i que podran portar-se a casa. Els Passages també oferiran un taller de serigrafia en viu dissabte des de les 16.30 hores, en una demostració d’iniciació a la serigrafia on descobrir com imprimir sobre la roba de manera fàcil i divertida, amb les peces que cadascun vulga aportar.

Experimentació emocional

El Centre del Carme acomiadarà aquest divendres la seua programació especial carregada de propostes, amb l’última sessió del taller Somiadors a les 11 hores. Es tracta d’una proposta intergeneracional de la mà de les artistes Constanza Soriano i Paula Calavera en col·laboració amb la psicòloga Eva Casero, basada en activitats d’experimentació creativa i emocional mitjançant l’expressió corporal i materials plàstics. El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha destacat que el programa d’Educació i Mediació busca “dessacralitzar els museus i centres d’art i convertir-los en espais accessibles i integrats dins de la vida quotidiana de les persones”.

En el marc de l’exposició ‘Creixem al Carme’, Elisa Matallín oferirà el seu espectacle de titelles a les 12.30 hores; mentre que a les 13 hores els xiquets rebran la visita d’un personatge molt especial, el comissari Policarpio, en CCCContes, qui guiarà els participants pel centre d’art a través de contes de valentia i creativitat. En una nova sessió de CCCCinema, a les 18 hores projectaran el film d’animació Nieve y los árboles mágicos. Les famílies amb bebés de 0 a 3 anys tindran a la seua disposició l’Espai de Telles, el lloc d’experimentació per a la primera infància obert de forma permanent al centre de cultura contemporània.

Comparteix

Icona de pantalla completa