Llíria presenta la seua candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco en Música

La capital del Camp de Túria ja ha sigut batejada per les Corts com la Ciutat Valenciana de la Música

L'Ajuntament de Llíria (el Camp de Túria) donarà a conéixer a la ciutadania aquest divendres la candidatura de la localitat com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música.

Llíria ha preparat "un ambiciós projecte que reafirma el gran patrimoni musical i educatiu en aquest camp, amb projecció internacional i amb capacitat per a generar excel·lents professionals, societats i esdeveniments musicals", ha destacat el regidor de Cultura i Turisme, Paco García.

La candidatura ja ha rebut el suport d'entitats com la Conselleria de Cultura o les Corts. En una declaració institucional "històrica" per al municipi, el Parlament valencià va designar Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música, recorda el consistori en un comunicat.

Amb aquesta iniciativa, la capital del Camp de Túria aspira a convertir-se, "pels seus mèrits històrics, culturals, socials i musicals", en Ciutat Creativa de la Unesco, un reconeixement que ostenten 21 ciutats dels cinc continents, entre les quals es troben Sevilla, Hannover, Liverpool, Bogotà, Medellín o Gant.

La presentació se celebra aquest divendres a les 19.00 hores a l'auditori del Conservatori de Llíria. Comptarà amb el concert que oferirà la Banda SMPVP La Valenciana, una formació formada majoritàriament per músics valencians residents a Barcelona i dirigida per Vicent Pérez. En l'acte participaran l'edil de Cultura i la directora del projecte, M. José Viñals.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat