Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat ja no es pot publicitar en mitjans amb anuncis d’apostes accessibles a menors

L’aprovació i entrada en vigor de la Llei d’Acompanyament, inclosa una esmena de Compromís perquè es modificara també la llei de publicitat institucional, suposa que el Consell ja no puga inserir publicitat institucional en mitjans que tinguen accessibles a menors anuncis de cases d’apostes o de jocs en línia. La coalició valencianista va presentar en novembre aquesta esmena amb la finalitat d’evitar que els menors tinguen accés a la publicitat d’apostes i jocs d’atzar, ja que “és un problema greu que està creant unes addiccions molt nefastes per a aquestos joves”. Així ho va anunciar en el seu moment el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri.

D’aquesta manera es modificava la llei de publicitat institucional, aprovada en maig per les Corts amb el suport de tots els grups excepte el PP. Aquesta normativa recull 16 prohibicions. Per exemple, el Consell no pot tallar cintes, fer entregues de claus ni publicitar-se en mitjans amb anuncis de prostitució. Ara cal sumar-hi la prohibició de publicitar-se en mitjans que tenen anuncis d’apostes accessibles a menors.

Ferri: “No ens podem permetre una generació perduda per culpa de la ludopatia”

Ferri ha afirmat aquest divendres que “amb l’entrada en vigor de la llei de mesures fem un pas endavant en la lluita contra les conseqüències de l’addicció al joc en els joves i menors; per això volem incentivar un ús responsable de la publicitat de les cases d’apostes i casinos online en els mitjans valencians”. Però, per a Compromís, “aquestes mesures no són suficients” i insten el govern estatal a “aprovar de manera immediata el decret sobre publicitat del joc, que fa massa temps que està en els calaixos”. “Està en joc el futur dels joves, no ens podem permetre una generació perduda per culpa de la ludopatia”, sentencia Ferri.

A partir de l’entrada en vigor de la llei de mesures, s’exclou la publicitat institucional dels mitjans de comunicació que incloguen comunicacions comercials accessibles a menors d’edat sobre apostes i altres modalitats de joc com ara màquines d’atzar, blackjack, bingo, punt i banca, pòquer, ruleta o jocs complementaris. Com explica Compromís, “es tracta de tota la publicitat sobre travesses, apostes i jocs que puga emetre’s en ràdio i televisió entre les 6.00h i les 22.00h o durant o junt a programes adreçats de manera específica o primordial a menors d’edat”. També es parla dels anuncis comercials que es realitzen en les publicacions de llibres, revistes, fullets, diaris impresos i en format digital, cobertes exteriors, portada, contraportada, passatemps i seccions adreçades de manera específica o primordial a menors d’edat.

“El gran problema de l’addicció al joc, especialment en els i les menors, és una autèntica epidèmia que hem de combatre des de tots els àmbits de la societat”, alerta Ferri. “Des del Botànic ja hem posat la primera pedra i ara cal que el govern central es pose mans a l’obra i aprove urgentment el decret sobre publicitat del joc”, ha conclòs el síndic de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa