L'Ajuntament de Castelló de la Plana llança una oferta d'ocupació pública de 270 places

Entre els perfils sol·licitats hi ha el de bomber, administratiu, zelador de col·legi, operatiu de serveis múltiples, agent de Policia Local i agent de mobilitat urbana
/ Castelló de la Plana
4 gener 2019 01:00h
El País Valencià s\'ha convertit aquest octubre en la primera autonomia a eliminar les restriccions d\'accés a persones amb VIH als Cossos i Forces de Seguretat.

L'Ajuntament de Castelló de la Plana inaugura l'any 2019 amb 270 places que s'oferiran al llarg dels pròxims mesos en diferents processos selectius. L'oferta comprén 236 places de torn lliure, 27 places de promoció interna i 7 places de mobilitat. Entre els perfils més sol·licitats destaquen els de bomber, administratiu, zelador de col·legi, operatiu de serveis múltiples, agent de Policia Local i agent de mobilitat urbana.

Així ho ha anunciat el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, qui s'ha mostrat "satisfet" per acabar "amb les restriccions fixades fins ara" i reduir així la interinitat per davall del 7% del conjunt d'empleats i empleades públics. D'aquesta forma, "entre 2015 i 2019 l'Ajuntament ha oferit 298 places d'ocupació pública, dada que multiplica per tretze l'oferta pública de l'anterior mandat", ha afegit l'edil.

Mai abans s'havia engrossit d'aquesta manera la plantilla municipal en un sol any, tenint en compte que en la legislatura de 2007 es van oferir en total 103 places i en els quatre anys de l'anterior, 23, ha apuntat l'Ajuntament.

En aquest sentit, Lorenzo ha assegurat que "com més prompte millor definirem un calendari per a organitzar un operatiu que serà complex i mobilitzarà molts recursos municipals però que creiem que és essencial per a garantir una estratègia d'ocupació de qualitat a l'Ajuntament". Per a definir les bases rectores d'aquestos processos han intervingut en la taula de negociació els representants dels empleats públics.

A més d'aquest procés d'estabilització, el govern municipal ha anat generant plans d'ocupació promoguts des de la Generalitat –programes derivats del Servef o el taller T'Avalem, entre d'altres– i impulsant plans per a aturats, com ara Jornals de Vila o tallers d'ocupació. En suma, accions que han permés passar de 1.155 empleats públics en juny de 2015 a 1.504 en l'última nòmina de desembre.

next