Diari La Veu del País Valencià
À Punt retransmet en directe la cavalcada de Reis d’Alcoi

À Punt seguirà de molt prop l’arribada enguany dels Reis d’Orient, el moment del Nadal més esperat pels xiquets. I ho farà des de diversos punts del País Valencià. La televisió pública retransmetrà en directe demà dissabte, 5 de gener, tota la cavalcada de Reis d’Alcoi, la més antiga de l’estat espanyol, ja que té més de 150 anys. La cavalcada d’Alcoi és candidata a ser Patrimoni Cultural de la Humanitat de la Unesco.

La retransmissió començarà a les 18.00h de la mà de la periodista Reis Juan i de l’actor Xavi Castillo, ambdós alcoians. Durant tota la vesprada viuran la cavalcada amb una família alcoiana i es podrà veure en directe el moment en què els ajudants dels Reis pugen pel balcó de la casa i fan entrega dels regals. Es tracta d’una de les tradicions més típiques de la Nit de Reis alcoiana.

A més, durant la retransmissió, À Punt també mostrarà altres tradicions relacionades amb l’arribada de ses majestats, com ara el Dia de la Burreta, el campament reial i la casca, el dolç típic del Dia de Reis.

D’altra banda, À Punt també estarà present per primera vegada en la cavalcada de Reis d’Orient a València. L’espai públic de comunicació valencià participarà en la cavalcada amb una unitat mòbil amb pantalles led en les dues bandes en les quals s’emetran imatges de La Colla. La unitat mòbil també opta pel foment de la lectura i portarà el lema ‘Llegir i imaginar, tot és començar’. Acompanyaran la carrossa quatre dels personatges d’Els Bíters i cinc feretes (El cau de les feretes), que interactuaran amb el públic present.

A més, els serveis informatius d’À Punt informaran amb detall a la televisió, a la ràdio i a la web de l’arribada dels Reis d’Orient a tot el territori i dels principals esdeveniments d’aquesta nit màgica.

Comparteix

Icona de pantalla completa