Diari La Veu del País Valencià
Presó provisional per als quatre detinguts a Callosa d’en Sarrià per violar una dona la nit de Cap d’Any

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de la Vila Joiosa (la Marina Baixa) ha decretat presó provisional per als quatre joves detinguts per presumptament abusar i agredir sexualment una dona la nit de Cap d’Any, segons han informat fonts judicials a Europa Press. A més, segons han confirmat a Efe fonts de la investigació, els detinguts van gravar en vídeo la violació.

Els joves, de 19 i 24 anys, van passar a disposició judicial entre la vesprada i la nit d’aquest divendres després de ser arrestats per la Guàrdia Civil a Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa) com a presumptes autors d’un delicte contra la intimitat, un delicte d’agressió sexual i dos delictes d’abusos sexuals contra una dona de 19 anys.

La víctima, que va ser trobada en un soterrani semidespullada amb els seus agressors, segons relaten alguns testimonis, estava sota els efectes de l’alcohol i possiblement sota els efectes de substàncies estupefaents i es queixava de dolors als genitals. A més, no era capaç de recordar on es trobava ni què havia succeït en les últimes hores. Per això, la dona va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Marina Baixa per a ser sotmesa a un reconeixement mèdic i rebre atenció psicològica.

La investigació ha revelat que dos dels agressors coneixien la víctima i es van trobar amb ella a Benidorm la nit de les campanades. Amb l’excusa de continuar prenent copes, cap a les 5 de la matinada li van suggerir anar a casa d’un conegut de la mare d’ella a Benidorm. Una vegada allà van començar amb els abusos, però un dels habitants de la casa es va adonar i va donar la festa per finalitzada. Els quatre homes van decidir anar a Callosa d’en Sarrià, al local d’un d’ells, i emportar-se la jove, que no podia caminar sola.

Antecedents per violència de gènere i abusos sexuals a una menor

Un dels detinguts, de 22 anys, ja tenia antecedents per violència de gènere i abusos sexuals a una menor. A més, durant la investigació del cas la Guàrdia Civil ha localitzat una altra dona que també hauria patit abusos sexuals en octubre del passat any per part del detingut i que ha interposat la corresponent denúncia.

La detenció va tindre lloc després de la telefonada d’una veïna de la localitat. Diversos testimonis relaten com un dels detinguts va ser sorprés pujant-se els pantalons, mentre que un altre es trobava damunt de la víctima mentre abusava d’ella.

Davant la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de tres dels implicats, que es trobaven encara en el lloc dels fets, com a presumptes autors d’un delicte d’abús sexual. Després del trasllat dels tres detinguts a dependències de la Guàrdia Civil a la Vila Joiosa, diversos agents van localitzar el quart home, que va ser detingut en un breu espai de temps.

Els detinguts han sigut posats a la disposició de l’autoritat judicial. La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de l’Equip de Policia Judicial de la Vila Joiosa i de Callosa d’en Sarrià. La investigació continua oberta, ja que els agents sospiten que els detinguts podrien haver protagonitzat dues situacions idèntiques més, amb altres dues dones, i no descarten que la xifra d’afectades puga augmentar.

Concentració de repulsa aquest dilluns

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha convocat una manifestació de repulsa aquest dilluns, 7 de gener, contra aquesta violació. “La violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans i un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la pateixen”, reivindica el consistori en un comunicat.

Per això, davant aquesta agressió sexual col·lectiva, Callosa d’en Sarrià ha mostrat la seua “més enèrgica condemna i rebuig”, així com suport i proximitat cap a la víctima i el seu entorn, posant a la seua disposició els recursos psicològics i de protecció que requerisca i “garantint que compte amb tota la informació que afecta els seus interessos”.

Des de l’Ajuntament manifesten així “de manera clara i decidida” el seu rebuig a “qualsevol forma de violència masclista” i es comprometen a continuar treballant per a “aconseguir posar fi a aquesta xacra”. Per a aconseguir-ho, criden a la implicació del conjunt de les institucions en la lluita per a la seua erradicació.

Sota aquest prisma, a Callosa d’en Sarrià continuaran “impulsant mesures adreçades al fet que les entitats i la ciutadania en general responguen de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista”, amb l’objectiu que “s’atenga de manera prioritària la víctima, es desenvolupen actuacions preventives per a dotar les dones d’instruments que els permeten fer front a la violència i no permetre la impunitat social dels agressors”.

La concentració de 15 minuts tindrà lloc a partir del migdia del dilluns a la plaça d’Espanya de la localitat, al costat del consistori, amb el lema ‘Callosa d’en Sarrià contra les agressions masclistes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa