Diari La Veu del País Valencià
El PP difon un vídeo ‘humorístic’ en què un xiquet demana als Reis la mort de Sánchez

El PP ha difós a través del seu compte oficial de Twitter un vídeo suposadament humorístic en què un xiquet demana en la seua carta als Reis d’Orient la mort del president del govern espanyol. “Estimats Reis d’Orient: La meua cantant preferida era Amy Winehouse i te la vas emportar. El meu actor preferit era Robin Williams i te’l vas emportar. El meu humorista preferit era Chiquito de la Calzada i també te’l vas emportar. Només t’escric aquesta carta per a dir-te que el meu president preferit és… Pedro Sánchez”, recull la carta, que el pare assegura que enviarà a Correus per a evitar que “s’extravie”.

El PSOE ha condemnat el vídeo i ha exigit al partit que el retirara. Minuts després, el contingut ha sigut eliminat. El PP ha atribuït a un “error” la seua publicació i assegura que no pretenia “ni ofendre ni desitjar el mal a ningú”.

El partit liderat per Sánchez ha afirmat en una piulada que “afortunadament, els partits polítics hi són per a alguna cosa més que per a desitjar la mort del president del govern”. A més, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat a la ministra de Justícia que trasllade a la Fiscalia General de l’Estat la piulada del PP. Segons fonts de La Moncloa, la Fiscalia haurà d’analitzar si és constitutiva de delicte i, en cas afirmatiu, procedir penalment contra els autors i contra qui n’ha fet difusió pública.

El vídeo, firmat per Ignacio de la Puerta, es va penjar fa uns dies a Youtube i ja acumula prop de 9.000 visualitzacions. A la part final, s’hi inclou la frase “Que ses majestats els Reis d’Orient complisquen tots els teus desitjos (o quasi tots)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa