El Museu de Belles Arts de València rep quasi 150.000 persones durant 2018

Les visites a l'espai museístic van augmentar un 5,7% respecte a l'any 2017
/ València
6 gener 2019 01:00h

El Museu de Belles Arts de València ha augmentat el nombre de visitants durant l'any 2018 en un 5,7% respecte a l'any anterior. En concret, segons ha recollit la Generalitat en un comunicat aquest diumenge, durant l'any passat es van registrar 147.672 visitants i va ser en maig quan es van rebre més visites, amb 15.336 persones.

A més d'exposicions temporals, el museu ha realitzat altres activitats orientades a diferents públics amb l'objectiu de donar a conéixer els seus fons artístics a més de continuar amb el seu programa 'Coneguem la col·lecció' per a presentar obres d'art que estan sent restaurades.

També està oberta al públic la mostra Teníem tot al nostre favor, en què el Museu de Belles Arts de València i l'IVAM han generat un diàleg entre obres de tots dos museus i han demostrat així "la compatibilitat i relació" de les creacions dels segles XX i XXI amb els gèneres clàssics de l'art a través de la natura morta, el retrat i el paisatge. L'exposició mostra un centenar d'obres d'artistes com Joaquín Sorolla, Antonio Muñoz Degraín, Francisco i Juan Ribalta, Joan de Joanes, Salvador Abril, Pablo Picasso, Manolo Valdés, André Derain, Julio González i Eduardo Chillida, entre altres.

En col·laboració amb l'associació Música Trobada s'ha programat el cicle 'Microconcerts', amb música que contextualitza les col·leccions artístiques del museu i amb l'Associació d'Amics de La Nau s'ha coordinat una nova edició del cicle de pel·lícules amb l'art com a tema central.

A més de les visites guiades per la col·lecció permanent de què disposa el museu, enguany s'ha introduït un programa de visites temàtiques a la col·lecció permanent que permetrà conéixer d'una manera diferent el mateix museu i les seues col·leccions. És la primera vegada que el museu posa en pràctica aquest tipus de recorreguts monogràfics exclusivament en valencià, diferents del format de visita general a la col·lecció.

Els tallers de didàctica adreçats a les excursions concertades amb els escolars de dilluns a divendres s'han ampliat en el període nadalenc amb visites i tallers didàctics relacionats amb la temàtica de l'exposició Teníem tot al nostre favor.

Per a saber-ne més, Diari La Veu emet una sèrie per a descobrir els secrets del Museu de Belles Arts de València.

next