Junqueras, sobre Puigdemont: "En el fons estem d'acord, volem un referèndum acordat amb l'Estat"

El president d'ERC pensa que el Suprem el "condemnarà" però considera que el judici li permetrà "explicar als espanyols i als europeus" que no ha "comès cap crim"
6 gener 2019 01:00h
El grup independentista –JuntsxCat, Esquerra i la CUP– sumaria 70 representants.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, obri la portada del diari italià La Stampa aquest diumenge amb una entrevista feta des de la presó de Lledoners en la qual assegura que "tot i estar reclòs a la presó no renuncio a la Catalunya independent". "El Tribunal Suprem segurament em condemnarà", admet Junqueras, que diu que afronta el judici de manera positiva. "En el fons estic content, ara podré explicar als espanyols i als europeus que no hem comès cap crim, que organitzar un referèndum no està castigat en el codi penal", explica.

Junqueras no es fa il·lusions sobre la possibilitat d'una sentència positiva, ja que, segons ell, "fins ara res ha estat just" tot i que "els tribunals de mig Europa han reconegut que no hi va haver violència a Catalunya". "Els pròxims anys de la meva vida no seran fàcils, però el meu propòsit segueix sent una Catalunya independent en una Europa federal, amb unes institucions fortes", explica. Amb tot, diu que se sent "fort" i que "la presó és la prova" que han sigut "coherents".

El líder republicà reitera que el seu partit no donarà suport als pressupostos generals de l'Estat a no ser que "Sánchez faci alguna proposta" que els faça canviar d'opinió. Amb tot, valora positivament els esforços del govern espanyol i assegura que "és obvi" que prefereix l'actual president espanyol "abans que un altre govern diferent".

Junqueras diu que "ningú té més pressa" que ell per a aconseguir la independència però matisa: "He de fer que allò que vull per a la meva gent es pugui realitzar efectivament". Pel que fa a la manca d'unitat independentista, Junqueras assegura que malgrat les diferències amb Carles Puigdemont, "en el fons estem d'acord, volem un referèndum acordat amb l'estat espanyol".

next