Diari La Veu del País Valencià
Més de 300 persones llancen un crit unànime per a condemnar l’agressió sexual de Callosa d’en Sarrià

Més de 300 persones s’han concentrat aquest dilluns a Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa) per a expressar la condemna i repulsa “unànime” a l’agressió sexual a una xica de 19 anys la passada nit de Cap d’Any per part de, presumptament, quatre joves ja detinguts i que es troben en presó provisional. L’alcalde del municipi, Josep Saval, ha assegurat que en casos de violència contra les dones “no es farà cap pas arrere” i es continuaran reivindicant “els recursos necessaris per a combatre aquesta xacra”.

A la concentració han assistit membres de la corporació municipal, de la Conselleria d’Igualtat i de la Subdelegació del Govern espanyol a Alacant; representants municipals de localitats veïnes; integrants d’associacions comarcals de víctimes de violència de gènere; alumnes de l’Institut Rodolfo Llopis i del col·legi Almedia, i nombrosos veïns amb la finalitat d’expressar la seua “més enèrgica condemna i rebuig a aquesta nova agressió així com el seu suport i proximitat cap a la víctima i el seu entorn”.

Saval ha llegit un manifest en el qual incidit que la violència masclista és “una greu vulneració dels drets humans i un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la pateixen”, al mateix temps que ha insistit en la necessària “implicació del conjunt de les institucions de l’Estat” en la lluita per a erradicar la violència masclista.

“Continuarem impulsant les mesures perquè les entitats municipals responguen de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista; perquè s’atenga de manera prioritària la víctima i es desenvolupen actuacions preventives per a dotar les dones d’instruments que els permeten fer front a la violència, i perquè no es permeta impunitat social dels agressors”, ha indicat l’alcalde de la localitat de la Marina Baixa.

En la mateixa línia, el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agenda Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez, ha assegurat que la Generalitat “sempre estarà amb les víctimes i contra els agressors”. “Els homes no tenim drets sobre les dones”, ha dit, per a remarcar que “no es donarà ni un pas arrere sinó tot el contrari, es continuaran fent passos cap a la igualtat de gènere”.

La subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador, ha posat l’accent que “la xacra masclista és un problema de tots i totes al qual hem de donar una solució des de la unitat”. “Una societat que viola, que agredeix i que assassina és una societat malalta”, ha recalcat, i ha insistit que és fonamental l’educació i la pedagogia per a lluitar contra la violència masclista.

Comparteix

Icona de pantalla completa