Podem celebrarà primàries en 99 municipis

El procés comença el proper 16 de gener amb la preescripció de candidatures i acabarà el 7 de febrer
/ València
7 gener 2019 01:00h
En la imatge, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, junt a la secretària de Polítiques Públiques, Rocío Segura, en la roda de premsa d\'aquest dilluns.

Podem celebrarà primàries en 99 municipis de tot el territori valencià. Aquestes començaran el pròxim 16 de gener amb la preinscripció de les candidatures i conclouran el 7 de febrer, quan es coneixeran els resultats.

Aquest procés se celebra després de les primàries de la formació a les ciutats de més de 100.000 habitants, com són València, Castelló de la Plana, Alacant i Elx (el Baix Vinalopó), els resultats de les quals es van conéixer el passat 27 de novembre.

Així ho ha explicat la secretària d'organització de Podem, Lidia Montero, en una roda de premsa al costat del secretari general de la formació, Antonio Estañ, després d'una reunió de l'executiva de la formació. Així, Montero ha destacat que el País Valencià és el territori amb major nombre de municipis que celebraran primàries, un total de 99. El procés començarà el 16 de gener amb la preinscripció de les candidatures i el 29 de gener es publicaran les candidatures. De l'1 al 5 de febrer seran les votacions i els resultats es coneixeran el 7 de febrer.

Montero ha explicat que ha sigut el Consell Ciutadà de Podem el que, sobre la base d'unes memòries polítiques presentades pel partit als municipis, ha decidit en quines localitats presentar-se. Per a això, s'han valorat les propostes, el programa i l'equip. No obstant això, ha puntualitzat que en aquelles localitats en les quals s'ha decidit no celebrar primàries i no presentar-se a les eleccions, Podem podrà donar suport a altres candidatures.

Montero ha puntualitzat que, a més, s'ha tingut en compte la importància de tindre presència en les diputacions, ja que, encara que considera que són un "model institucional caduc", "cal estar-hi per a vigilar que els recursos no es malbaraten".

next