Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional manté totes les acusacions en el judici per Bankia

L’Audiència Nacional ha acordat aquest dimarts que mantindrà totes les acusacions, incloses les populars, personades en el judici per l’eixida a borsa de Bankia, cosa que permet seguir a la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) i la Confederació General del Treball (CGT), que demanen fins a dotze anys de presó per a la trentena d’acusats.

Segons han explicat fonts jurídiques, la secció quarta de la sala penal ha rebutjat quasi totes les qüestions plantejades per les defenses, si bé ha retirat el delicte de falsedat comptable atribuït a les persones físiques, Bankia, la seua matriu BFA i la firma auditora Deloitte, i s’ha oposat al fet que s’incorporen a la causa documents relacionats amb la fallida de Banc de València.

Aquesta decisió va en consonància amb la de la Fiscalia, que en novembre va decidir no aplicar la doctrina Botín al cas i va fer costat a totes les acusacions, incloses les populars.

El tribunal que presideix la jutge Ángela Murillo manté els 34 acusats, que hauran d’acudir a les sessions programades, en principi, fins al juny vinent.

Comparteix

Icona de pantalla completa