Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat finança part del lloguer de 2018 a 13.695 persones

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha fet públiques les resolucions a les ajudes al lloguer concedides per la Generalitat. Segons les dades definitives, que s’han fet públiques aquest divendres en la web de la Conselleria d’Habitatge, 13.695 persones es beneficiaran de la subvenció per a fer front al pagament dels lloguers de 2018.

En concret, 3.366 joves s’han beneficiat ja de les ajudes per a menors de 35 anys i 10.329 persones s’han beneficiat de les ajudes generals. En un primer moment, s’havien quedat fora de la llista de beneficiaris de manera temporal més de 10.000 sol·licitants perquè la Generalitat encara no disposava de tots els diners compromesos per part del Ministeri de Foment per a fer front als pagaments.

Aquestes ajudes, que s’emmarquen en el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, estan cofinançades per totes dues administracions i agrupades en dos programes d’ajudes: ajudes per a lloguer d’habitatges per a 2018 i ajudes per a joves amb un percentatge d’ajuda fins al 50% de la renda.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha qualificat de “molt bona notícia aquestes dades, que demostren que any rere any augmenta el nombre de beneficiaris i, per tant, que les administracions ajudem més gent a pagar el lloguer del seu habitatge”.

Aquest 2018 s'”ha aconseguit una xifra històrica, amb quasi 13.700 beneficiaris, que contrasta amb els escassos 2.400 que es van beneficiar en 2015 de les ajudes de l’anterior govern”, ja que s’ha multiplicat quasi per sis aquesta la xifra.

En aquestos quatre anys “hem recuperat la confiança dels ciutadans perquè la Generalitat convoca les ajudes, les resol i les paga, cosa que fa quatre anys no passava”, ha indicat.

A més dels beneficiaris, 1.733 persones s’han quedat fora de la llista d’admesos per falta de pressupost. A banda, la Generalitat ha desestimat les ajudes a 6.282 persones perquè no complien els requisits.

Comparteix

Icona de pantalla completa