La Generalitat, disposada a negociar amb FGV "dins del marc legal"

La llei d'estabilitat pressupostària impedeix apujar el sou als treballadors de Metrovalencia i del TRAM d'Alacant
/ València
8 gener 2019 01:00h
L\'apujada de sou és una condició indispensable perquè els sindicats desconvoquen la vaga.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el Consell està "disposat a negociar tot el que siga possible" dins del marc legal amb els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i ha incidit que estan "en un diàleg permanent".

Així s'ha pronunciat Puig en ser preguntat pels mitjans per la petició sindical que Presidència faça de mitjancera per a trobar una solució entorn de la reclamació de millores salarials per la qual s'han convocat aturades en Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

"Estem en un diàleg permanent; el que no podem fer, no ho podem fer. La legalitat no ens permet augmentar el sou més enllà del que podem; hem de complir la llei d'estabilitat pressupostària", ha dit, per a reiterar que "dins del marc legal" estan disposats a negociar "tot el que siga possible". La pujada del sou és una condició irrenunciable dels sindicats per a desconvocar la vaga, tot i que estan disposats a acceptar una pujada progressiva. El més important, ha indicat el president, "és el servei públic de mobilitat per als ciutadans". "Ens dol que es veja afectat", ha afirmat.

next