Diari La Veu del País Valencià
La direcció del PP deixa la porta oberta a triar un independent per a l’Alcaldia de València

La direcció estatal del PP que presideix Pablo Casado ha deixat aquest dilluns la porta oberta a fitxar candidats independents per a la candidatura a l’Alcaldia a l’Ajuntament de València, en línia amb el que ha ocorregut a Barcelona amb la incorporació de Josep Bou. El líder de la formació, Pablo Casado, té previst viatjar aquest dissabte a València per a donar a conéixer el cap de llista del PPCV a les eleccions municipals, tot i que, com va informar Diari La Veu, membres del PPCV s’oposen a l’opció d’un candidat independent per a la ciutat per als comicis de maig de 2019. La mateixa fórmula se seguirà a Madrid, on Casado estarà diumenge per a anunciar el candidat.

“Els candidats es coneixeran en els pròxims dies i, igual que a Barcelona, podríem comptar també amb persones que puguen aportar el millor d’elles mateixes al PP”, ha assenyalat en una roda de premsa el secretari general del PP, Teodoro García Egea, en ser preguntat sobre si el PP podria optar per independents a Madrid i València. García Egea ha afirmat que el PP “sempre ha reunit en les seues sigles el talent de la societat i ha sigut fidel reflex de la societat espanyola” envoltant-se de “persones de la societat civil que han aportat”.

Segons ha afegit, és una cosa que volen “continuar fent”. Com a exemple d’això ha citat Bou com a candidat a l’Alcaldia de Barcelona, una persona que “ha defensat els espanyols que se senten també catalans, ha patit agressions per retolar el seu negoci en castellà i continua patint agressions en les seues empreses”. Segons ha insistit, sap “lluitar contra l’independentisme al carrer” i és “l’exemple del que el PP vol”.

En aquest moment, el PP manté l’hermetisme sobre els candidats a l’Ajuntament de València, així com a l’Alcaldia i a la Comunitat de Madrid. En la capital del Túria està damunt de la taula el nom de l’exconsellera María José Català, una vegada que Esteban González Pons –el nom del qual ha aparegut amb insistència en les quinieles en els últims mesos– ha deixat clar que prefereix seguir a Brussel·les com a eurodiputat. En el cas de Madrid tampoc no hi ha pistes sobre els seus caps de cartell.

Comparteix

Icona de pantalla completa