Diari La Veu del País Valencià
Zeleros impulsarà la transformació digital de Renfe

L’empresa emergent valenciana Zeleros s’incorporarà al hub de Trenlabo després de guanyar un concurs i, junt amb altres tres empreses, impulsarà la transformació digital de Renfe i reforçarà la seua posició davant la pròxima liberalització del mercat de viatgers en el sector ferroviari.

L’acceleradora de Renfe amb Wayra ha anunciat aquest dimarts les empreses guanyadores d’aquesta primera edició del repte al qual es van presentar 240 companyies procedents de 27 països. Juntament amb Zeleros, les guanyadores han sigut Limmat group, Iomob i Nixi1, detalla el certamen en un comunicat.

Formada pels enginyers David Pistoni, Juan Vicén Balaguer i Daniel Orient, Zeleros va respondre al repte de logística a demanda gràcies a un mètode de transport hyperloop per a connectar ciutats i hubs logístics a velocitats de fins a 1.000 quilòmetres per hora amb reduït cost energètic.

Zeleros és l’única empresa de tot l’estat espanyol, una de les tres europees i una de les sis en l’àmbit global que desenvolupa un sistema Hyperloop. El seu diferencial és l’optimització de les tecnologies del vehicle gràcies a la reducció del cost de manteniment, i l’operació i construcció d’infraestructures (entorn del 30%). Així, obté com a resultat un sistema més escalable i competitiu per a llargues distàncies.

Els guanyadors rebran un premi de 50.000 euros, un programa d’acceleració de sis mesos de durada, accés a la xarxa global d’onze hubs de Wayra distribuïts en deu països i l’oportunitat de negoci conjunt amb Renfe i Telefónica.

Comparteix

Icona de pantalla completa