Diari La Veu del País Valencià
Vox exigeix a PP i Cs facilitar l’expulsió de 52.000 immigrants irregulars per a possibilitar l’acord a Andalusia

Vox ha lliurat aquest dimarts al PP un document amb 19 propostes per a poder “iniciar les negociacions encaminades a aconseguir la investidura” de Juanma Moreno com a president de la Junta d’Andalusia. Entre d’altres, els 19 punts comporten la supressió de les competències autonòmiques en Educació, Sanitat, Justícia i “Ordre Públic”; l’eliminació de subvencions a ONG “ideològiques”; la col·laboració amb la Policia per a identificar i expulsar “52.000 immigrants il·legals”, i el tancament de tres dels quatre canals de televisió de Canal Sur. També demana derogar les lleis andaluses contra la violència de gènere, la que garanteix els drets de la comunitat LGTBI i la d’igualtat de gènere.

A més, el partit d’Abascal demana un pla “per a evitar la discriminació dels andalusos que viuen en altres regions d’Espanya”. Segons Vox, han de rebre “assistència legal i econòmica” perquè “no es vegen obligats a escolaritzar els seus fills en una llengua regional” i “assistència de la Junta perquè no patisquen discriminacions laborals ni de cap tipus per raó del seu origen i llengua”.

Les negociacions entre les dues formacions han començat aquest dimarts a les cinc de la vesprada i, de moment, no hi participa Ciutadans. El partit d’ultradreta ja ha difós el document presentat, que, en primer lloc, aspira que el nou president de la Junta faça dues declaracions institucionals: una, per a la supressió de les competències autonòmiques i del terme “realitat nacional” de l’Estatut andalús, i l’altra, de “condemna al discurs d’odi i exclusió (…) contra votants i representants de Vox”.

També, una reducció del 75% de les subvencions a partits polítics i sindicats “amb la finalitat d’aconseguir la seua completa eliminació” i de les ONG “ideològiques independentment de la seua naturalesa comunista, feminista, progressista, liberal i conservadora”. També vol eliminar les “ambaixades comercials” de la Junta i bonificar el 99% de l’impost de Successions.

Pel que fa a la immigració, Vox vol que la Junta “col·labore amb la policia en la identificació d’immigrants il·legals perquè puguen ser expulsats”, ja que disposa de “documentació necessària per a l’expulsió de 52.000 immigrants il·legals i no la comparteix amb la policia”. També vol suprimir qualsevol ajuda a aquestos immigrants i il·legalitzar les organitzacions que, “cooperant amb les màfies de tràfic de persones, afavoreixen la immigració il·legal”.

Vox vol a més un pla de foment de la natalitat amb suport a famílies nombroses amb la creació d’una Conselleria de Família i Natalitat i establir un “pin parental” perquè els pares puguen excloure els seus fills d’ensenyaments “amb càrrega ideològica” a l’escola, però alhora demana que els centres escolars celebren el 12-O “posant especial rellevància en la contribució històrica dels andalusos en la defensa de la unitat, la llibertat i la prosperitat a Espanya”.

A més, proposa la derogació de la Llei de la Memòria històrica; la protecció de les “tradicions” i de la tauromàquia, i un canvi perquè el Dia d’Andalusia passe del 28 de febrer al 2 de gener “en commemoració de la culminació de la reconquesta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa