Diari La Veu del País Valencià
El portaveu local de Compromís, Ignasi García, ocuparà la Vicealcaldia de Castelló de la Plana

La comissió executiva de Compromís de Castelló de la Plana ha acordat que l’actual portaveu del grup a l’Ajuntament, Ignasi Garcia, assumisca la Vicealcaldia del consistori en substitució de la destituïda Ali Brancal, així com la Regidoria de Participació Ciutadana, el lloc en el consell d’administració de Reciplasa i el del Consell del Port. El regidor Enric Porcar estarà al capdavant d’Habitatge i Verònica Ruiz assumirà les competències d’Igualtat i serà portaveu adjunta del grup municipal. Aquests canvis es podrien oficialitzar aquest divendres, 11 de gener, en la Junta de Govern local.

D’aquesta forma, Compromís va acordar dimarts la nova distribució de tasques en el govern de la ciutat que fins ara havien sigut responsabilitat de la vicealcaldessa Ali Brancal, després que el ple de l’Ajuntament de Castelló de la Plana aprovara el 20 de desembre passat aplicar el Codi de Bon Govern a aquesta, la qual cosa va comportar el cessament en les seues funcions.

L’aplicació del Codi de Bon Govern va estar motivada perquè Ali Brancal i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, van declarar davant el jutjat d’instrucció 2 de Castelló com a investigats després de ser objecte d’una querella en la qual se’ls atribuïa a tots dos delictes de malversació i falsedat. Segons el PP de Castelló de la Plana, tots dos, presumptament, van utilitzar el servei postal municipal per a enviar paperetes electorals.

El ple de l’Ajuntament de Castelló de la Plana va decidir el 20 de desembre aplicar el codi ètic municipal sobre la vicealcaldessa i regidora de Compromís Ali Brancal i, en conseqüència, apartar-la del càrrec. Aquesta decisió, motivada pel ‘cas dels sobres’ perquè s’investiga Brancal, va tirar endavant amb els vots a favor de Ciutadans i el Partit Popular i l’abstenció del PSPV, socis de govern de Compromís. Només el partit valencianista i Castelló en Moviment, la marca de Podem en la capital de la Plana, van votar en contra.

La investigació de Brancal pel ‘cas dels sobres’ comença arran d’una querella que va presentar el PP de Castelló de la Plana contra la vicealcaldessa i també contra l’actual secretari autonòmic, Enric Nomdedéu, quan era regidor. Presumptament, haurien utilitzat recursos públics per a enviar propaganda electoral del seu partit. Amb tot, l’entorn de Brancal remarca que la querella que va presentar el PP està paralitzada als jutjats i que, per això, no correspon aplicar el Codi de Bon Govern. A més, neguen que Brancal “estiga imputada formalment”.

Comparteix

Icona de pantalla completa