Diari La Veu del País Valencià
UGT recorrerà contra l’adjudicació de la vigilància de l’aparcament de la plaça Bruges de València

El sindicat UGT ha anunciat aquest dimecres que interposarà un recurs contra l’adjudicació per part de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València de la vigilància de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central a Viriato Seguridad.

En un comunicat, ha criticat que “s’ha atorgat la concessió a una empresa amb conveni d’empresa provincial, de manera que empitjoren les condicions laborals i salarials dels treballadors respecte al conveni sectorial nacional”.

A més, sosté que durant el procés d’adjudicació l’UGT ha comunicat a l’EMT “irregularitats aparegudes en els plecs d’adjudicació”, com ara que es ponderara com a criteri d’adjudicació en el plec administratiu inicial “un 75% al valor del preu oferit per les empreses que concursaven quan la llei estableix que en els serveis de seguretat privada no es pot atorgar al preu més d’un 49% del valor de ponderació en l’acord d’adjudicació, estant l’altre 51% dedicat a altres factors de qualitat”.

Després d’aquesta comunicació, l’EMT “va reconéixer un error administratiu i va publicar una nova adjudicació on es modificava la ponderació del preu al 49% per als tres lots del servei que eixien a licitació: seguretat, neteja i serveis auxiliars”. El resultat de l’adjudicació, malgrat aquesta modificació, “va mantindre en tots els lots les mateixes empreses adjudicatàries”, ha apuntat UGT.

El sindicat ha assenyalat també que en la informació de l’expedient, l’EMT “revela únicament que han participat diverses empreses, sense fer públic quines ni les causes per les quals l’adjudicació va ser a una i no a les altres”, cosa que UGT entén com a “falta de transparència”. “L’explicació que es dona sobre aquest procediment és que aquesta adjudicació és la que millor s’ajusta als criteris de l’EMT, sense explicar quins són aquestos ni fer valdre els motius”, ha lamentat la central sindical.

UGT ha recordat que està denunciant des de fa anys “l’enorme mal que les polítiques de contractació al menor preu fan entre les persones treballadores, donat l’enorme sofriment que suposa per als treballadors de contractes, que han vist com empitjoraven les seues condicions de treball i es posaven en perill els seus drets laborals”. “Entenem que l’administració té un paper principal a jugar en el terreny laboral”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa