Diari La Veu del País Valencià
AMPAs del País Valencià, en contra d’avançar els exàmens de setembre
RedactaVeu / València

Les confederacions d’AMPAs del País València han mostrat la seua oposició a avançar els exàmens de setembre perquè, segons ha informat la Confederació Gonzalo Anaya en un comunicat, consideren que es tracta d’una mesura “que perjudicarà l’alumnat” en desaparèixer el temps de vacances per a reforçar les matèries pendents.

En la Mesa de Pares, celebrada el passat 2 d’octubre, ja van votar en contra d’avançar els exàmens de recuperació de setembre a juliol.

Consideren que és una mesura que “elimina oportunitats als alumnes amb matèries pendents” que tindran escassament 10 dies, entre final de curs i la primera setmana de juliol, per a tractar de reforçar les assignatures pendents, un temps que consideren “insuficient per a poder superar les matèries pendents”, indica en el comunicat.

Mesura “perjudicial” per als alumnes amb matèries pendents

Per als representants de més de 1500 associacions de mares i pares d’alumnes, l’avançament dels exàmens extraordinaris a juliol o a juny, és una mesura “dirigida únicament a millorar la gestió i burocràcia dels centres, i que no persegueix millorar la taxa d’aprovats”, per la qual cosa “perjudicarà els alumnes amb matèries pendents”.

Mentre els equips directius podran tancar la planificació dels centres al juliol i no esperar a setembre, “els alumnes perdran dos mesos de vacances per a poder reforçar amb la seua família i altres recursos les matèries pendents”, denuncien les confederacions.

Per tot açò, la Confederació Gonzalo Anaya, la Copava i Concapa “tornen a sol•licitar que es mantinguen els exàmens de recuperació del mes de setembre” i que durant el mes de juliol, l’alumnat amb matèries pendents “puga assistir a classes de reforç en el centre”.

En cas que l’Administració prosseguisca amb aquest projecte d’avançar les proves, amb la total oposició de les tres organitzacions, les Confederacions d’AMPAs “esperen que com a mínim es retarden les proves fins a la segona quinzena de juliol i que no s’avancen a juny”, com ha anunciat la consellera d’Educació MªJosé Català.

Finalment, el comunicat destaca que els recursos destinats al programa Èxit II, consistents en classes de reforç en les àrees instrumentals, “no arribaran a tot l’alumnat amb matèries pendents, ja que només s’hi han acollit 200 centres educatius públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa