Diari La Veu del País Valencià
Intu confia que la CEV faça de mitjancera davant el bloqueig sistemàtic i injustificat al projecte

Els promotors d’Intu Mediterrani han demanat suport a la patronal valenciana perquè consideren que l’Administració ha establit un “bloqueig sistemàtic i injustificat al projecte” de macrocentre comercial que volen implantar en Paterna. Així ho ha assenyalat l’empresa britànica en un comunicat en què assegura que han remés una carta al president de la CEV, Salvador Navarro, on el conseller d’Intu sol·licita el seu suport i que faça de mitjancer davant el Consell. Aquesta ha sigut la reacció de l’empresa després de conéixer que Medi Ambient ha tombat el projecte que van presentar a juliol per raons mediambientals.

“Des d’Intu considerem intolerable que el Consell menystinga aquest projecte legislant de manera arbitrària. Així doncs, em veig en l’obligació de recórrer al màxim òrgan de representació i defensa dels interessos empresarials per a sol·licitar el seu suport i que faça de mitjancer davant el govern valencià, ja que tenim el ferm convenciment que la posada en marxa d’Intu Mediterrani reportarà innombrables beneficis socials i econòmics a la Comunitat Valenciana”, explica l’empresa.

En la missiva, Salvador Arenere insisteix que treballen “des de 2012 en la implantació d’un centre d’oci sostenible a Paterna. La inversió prevista de 860 milions d’euros suposa la principal injecció econòmica en la Comunitat Valenciana dels pròxims anys, però lamentablement hem trobat per part de l’Administració autonòmica un bloqueig sistemàtic, mancat de base tècnica i legal, que evidencia una preocupant situació d’inseguretat jurídica”.

Suport de patronals i sindicats

En el comunicat, Intu insisteix que ha rebut durant la seua tramitació el suport unànime de les patronals ja que tant el President de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) com el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) han defensat el seu valor estratègic per a la regió per la transcendència de la inversió privada derivada del projecte i per la seua capacitat de generar ocupació. Així mateix, els sindicats secunden el projecte, tal com recullen els acords d’àmbit estatal subscrits amb CCOO i la Central Sindical Independent i de Funcionaris –CSIF–, així com el conveni de col·laboració amb la Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV).

Comparteix

Icona de pantalla completa