PP i Ciutadans segellen l'acord de govern a Andalusia a l'espera de rebre el 'sí' de Vox

El pacte preveu que la Presidència l'ostente el candidat popular, Juanma Moreno, i la Vicepresidència, el seu homòleg de Ciudadanos, Juan Marín
/ València
9 gener 2019 01:00h
Juanma Moreno (esquerra) serà el candidat a la Presidència de la Junta i Juan Marín (dreta), a la Vicepresidència.

El PP i Ciutadans (Cs) han signat aquest dimecres al Parlament andalús l'acord de 7 punts per a la formació del nou govern a Andalusia, que situa (i aquest és el seu primer punt) Juan Manuel Moreno Bonilla com a candidat a la Presidència de la Junta d'Andalusia i Antonio Marín Lozano com a vicepresident. L'acord –que no podrà tindre viabilitat si Vox no acaba donant suport a la investidura– implica que Cs donarà suport amb els seus 21 diputats a la investidura de Juan Manuel Moreno i estableix que el govern de la Junta "estarà composat per un nombre de conselleries i delegacions territorials menor a l'actual", sense especificar-ne el número.

A més, deixa clar que la nova Junta "establirà les seues prioritats en els acords programàtics signats per les dues formacions", és a dir, no per una d'elles amb Vox, per exemple, i que l'estructura del govern "es decidirà de manera consensuada per ambdues formacions". Qualsevol modificació de l'acord, conclou el document, "requerirà el consens exprés de PP i Cs".

next