Diari La Veu del País Valencià
Compromís presentarà una declaració contra el tancament de línies en valencià
RedactaVeu / Castelló de la Plana

L’anunci de la presentació de la declaració institucional en l’Ajuntament de Castelló es fa després que la portaveu de Compromís per Castelló, Ali Brancal denunciara ahir que “el PP continua la seua ofensiva contra l’ensenyament públic, ara atacant les línies en valencià”.

“Des de Conselleria s’estan suprimint desenes i desenes de línies en valencià, fins i tot contra el criteri dels Consells Escolars. A la ciutat de Castelló, quatre escoles, el Mestre Canós, l’Armelles, el Bisbe Climent i l’Herrero han patit aquestes supressions”, va indicar Brancal.

Així, Compromís per Castelló ha anunciat que hui dijous, els regidors d’aquest grup, juntament amb el diputat de la coalició Josep Maria Pañella visitaran els quatre centres on se celebren tancaments de protesta per aquesta nova agressió al valencià, segons ha anunciat Brancal, amb l’objectiu de “transmetre’ls el suport de la nostra organització, explicar-los les iniciatives que estem duent a terme en les institucions per mirar d’aturar aquesta aberració pedagògica, i posar-nos a la seua disposició per a totes les gestions i convocatòries que vulguen dur a terme”.

La regidora de Compromís ha indicat que “des de Conselleria, s’està obligant que en aquelles escoles que només hi ha una línia aquesta siga en castellà, fins i tot en contra del criteri del Consell Escolar. Amb aquesta postura, Conselleria no només demostra la seua voluntat de menysprear l’ensenyament en valencià, d’anar progressivament eliminant-lo, sinó que a més a més carrega contra un dels pilars de l’ensenyament públic en democràcia: el diàleg necessari entre comunitat escolar i administració, un diàleg que el PP ha substituït per l’autoritarisme, per la imposició. Aquest fet es palesa especialment en el cas del CEIP Herrero on, en contra del criteri unànime del Consell Escolar i de la inspecció educativa, s’elimina l’única línia en valencià de la zona centre de la ciutat”.

Finalment, la regidora assegura que l’ensenyament en valencià representa, “a més d’una necessitat indefugible per una llengua minoritzada com és la nostra, una oportunitat magnífica per tal d’integrar a les persones nouvingudes, i per tal de contribuir perquè el valencià puga ser una llengua d’ús i comunicació en tots els àmbits”, al temps que recorda que segons han demostrat els estudis sociolingüístics i educatius de les universitats, l’ensenyament en valencià és el millor programa per aconseguir alumnat plurilingüe.

Comparteix

Icona de pantalla completa