María José Català serà la candidata del PP a l'Alcaldia de València

L'actual portaveu adjunta dels populars a les Corts compta amb una dilatada carrera política que va iniciar als 26 anys, quan es va convertir en l'alcaldessa de Torrent
/ València
10 gener 2019 01:00h

La diputada del PPCV a les Corts Valencianes i vicesecretària de Política Social María José Català serà finalment la cap de llista del seu partit a l'Ajuntament de València, segons han confirmat a EFE fonts dels populars valencians.

L'exalcaldessa de Torrent i exconsellera d'Educació durant el govern d'Alberto Fabra és finalment la persona triada pel PP per a disputar l'Alcaldia de València que els populars van perdre en 2015 després de 24 anys de govern de Rita Barberá.

Així, finalment, la direcció opta per un perfil de partit i jove, malgrat que en les últimes dates s'havia especulat amb la possibilitat de designar un independent per a aconseguir l'Alcaldia, actualment en mans del govern de la Nau, encapçalat per Joan Ribó. 

Amb 37 anys, Català compta ja amb una dilatada carrera en la primera línia de la política valenciana. Als 26 anys va assolir l'Alcaldia del seu poble natal, Torrent (l'Horta Oest), en el període de 2007 a 2012. En l'àmbit estatal, també va ser diputada en 2008 i, en l'àmbit autonòmic, va assumir la conselleria d'Educació, Cultura i Esport de 2012 a 2015. Així mateix, entre 2014 i 2015, considerada un valor emergent del partit, va ser nombrada portaveu del Consell d'Alberto Fabra.

Després de la derrota del PPCV en les eleccions autonòmiques de 2015, Català va ser nomenada portaveu adjunta a les Corts, de manera que es va responsabilitzar al llarg de la legislatura de la política social. Durant aquesta legislatura, la diputada popular s'ha enfrontat en nombroses ocasions amb la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en diversos temes, com ara l'atenció de menors tutelats.

El PPCV ja té, així, confirmats els candidats a les alcaldies de les tres capitals de cada demarcació: María José Català, a València; Luis Barcala, a Alacant, i Begoña Carrasco, a Castelló de la Plana.

El currículum de Català

És llicenciada en Dret per la Universitat Cardenal Herrera CEU i té un màster en Direcció d'Empreses i DEA en Dret Constitucional en eixa mateixa universitat. Ha exercit l'activitat professional tant en una entitat bancària com en un prestigiós despatx professional d'advocats i assessors tributaris de València.

next