Diari La Veu del País Valencià
Puig demana que es desdramatitze la qüestió d’Intu Mediterrani i que es deslligue del partidisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous en relació a la proposta per a instal·lar a Paterna el macrocentre comercial Intu Mediterrani que “el Consell garanteix la seguretat jurídica a la Comunitat” i que té una “mentalitat oberta davant qualsevol projecte positiu” sempre que complisca la legalitat. Així mateix, ha reclamat “desdramatitzar aquesta qüestió i deslligar-la dels plantejaments partidistes”.

Així s’ha manifestat Puig en roda de premsa quan ha sigut preguntat per les últimes novetats entorn d’eixa inversió, després que la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat haja enviat una notificació de tràmit d’audiència a Paterna per a advertir-la de la possibilitat de rebutjar finalment el projecte d’Intu en els termes plantejats pel promotor, tot i que dóna un termini de 10 dies hàbils al consistori per a presentar al·legacions.

Puig ha reiterat que tots els projectes, siguen d’inversió estatal o estrangera, “han de complir les normatives, els plantejaments tècnics de sostenibilitat, urbanístics, ambientals” i, en definitiva, “complir amb la legislació vigent”.

“La nostra proposta és, per descomptat, obrir sempre la Comunitat a la inversió per a l’ocupació, que és el gran problema que té encara aquesta comunitat malgrat tot el que s’ha millorat en aquestos últims anys”, ha dit, i per això “qualsevol iniciativa d’inversió és important”. El president ha recordat que la inversió estrangera al País Valencià ha augmentat un 57% aquesta legislatura respecte a l’anterior i això demostra que la valenciana és “una comunitat amable amb la inversió”. “Una comunitat amable i col·laboradora amb aquells que volen invertir, però cal fer-ho d’acord amb les normes vigents per a generar, a més, una competència lleial que és fonamental”, ha agregat.

En diàleg permanent amb la CEV

Sobre la petició d’Intu a la patronal valenciana, la CEV, perquè mitjance amb el Consell, Puig ha destacat que la relació amb ella és “absolutament positiva i permanent” i atendran “perfectament les consideracions que faça”.

“Saben el respecte que li tenim i el diàleg permanent que existeix. Ara bé, la CEV sap perfectament també que cal generar un espai de seguretat jurídica basada en la legalitat”, ha subratllat Puig, que ha indicat que el procés està ara mateix en un procés d’informe i al·legacions, “la dinàmica lògica en qualsevol estat de dret”.

No obstant això, ha assenyalat que no hi ha “cap posició per part del govern en contra de la inversió estrangera”. “Tot el contrari, hem fet una llei d’inversió per a garantir la possibilitat de millorar l’accessibilitat a la inversió o el Plan Agiliza”, ha recordat, per a donar, dins de la llei, “el màxim de facilitats possibles”.

El procés “no està tancat”

Preguntat sobre si hi ha una decisió ja presa per a rebutjar el projecte, com han interpretat alguns partits, Puig ha indicat que existeix “un procés obert”, amb un informe i deu dies per a al·legacions, motiu pel qual “no està tancat”. “Això no és opinable”, ha sentenciat.

A més, ha considerat que “no cal fer política partidista dels projectes” i que “cal desdramatitzar aquesta qüestió i deslligar-la dels plantejaments partidistes”. “Hi ha una empresa que presenta un projecte i, dins de la seguretat jurídica, pot tindre una solució si compleix la legalitat vigent i això és el que defensem”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa