Diari La Veu del País Valencià
Dels 13 graus negatius de Bocairent als 2 sota zero de València: els termòmetres es gelen en desenes de localitats

Les temperatures mínimes al País Valencià han registrat aquesta matinada de divendres forts descensos de fins a huit graus respecte a aquest dijous i valors que s’han situat prop dels 10 graus negatius a l’interior de la demarcació de València i set graus sota zero a l’interior sud de la demarcació d’Alacant.

La localitat de Bocairent (la Vall d’Albaida) ha registrat una temperatura mínima de tretze graus sota zero, la més baixa registrada aquest divendres al País Valencià, segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), algunes de les baixades més importants s’han registrat a les poblacions d’Ademús (el Racó d’Ademús), amb 9,2 graus negatius; el Pinós (el Vinalopó Mitjà), amb 8,2 graus negatius; Fontanars (la Vall d’Albaida) i Villena (l’Alt Vinalopó), ambdues amb 8,4 graus negatius. Així doncs, també han registrat mínimes sota zero poblacions com Xalans (la Vall d’Aiora), amb 7,8 graus negatius; Vilafranca (els Ports), amb 6,6 graus negatius; Fredes (el Baix Maestrat), amb 5,9 graus negatius; Castellfort (els Ports), amb 5,4 graus negatius; Morella (els ports), amb 4,1 graus negatius; Barx (la Safor), amb 3,5 graus negatius; Ontinyent (la Vall d’Albaida), amb 3,3 graus negatius; Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), amb 2,6 graus negatius; Xàtiva (la Costera), amb 2,4 graus negatius; Alcoi (l’Alcoià), amb 1,9 graus negatius; València, amb 1,7 graus negatius, i Bètera (l’Horta Nord), amb 1,5 graus negatius.

Les mínimes d’aquest divendres han sigut les temperatures més baixes registrades en dos anys al País Valencià, des del 18 de gener de 2017, ha apuntat l’Aemet. El mateix dia de fa dos anys Ademús va arribar als 9,7 graus negatius, és a dir, dues dècimes més baixes que aquest divendres –quan el termòmetre s’ha quedat en els 9,2 graus sota zero–. Això no obstant, en 2017 Castellfort va arribar als 10,2 graus negatius i Vilafranca, als 10,1 graus negatius.

Les demarcacions de València i d’Alacant estan aquest divendres en avís groc per baixes temperatures que poden caure fins als 4 graus sota zero en una jornada en la qual hi haurà gelades generalitzades a l’interior i que, de manera feble, podran arribar a les zones interiors dels litorals, segons la predicció de l’Aemet.

Aquestos són els valors mínims registrats per l’Aemet:

Aquestes són les temperatures més baixes registrades per Avaemet:

Comparteix

Icona de pantalla completa