Diari La Veu del País Valencià
Pacma denuncia que el futur reglament de festejos taurins xoca amb la llei de protecció de la infància

El Partit Animalista Pacma alerta que el reglament de festejos taurins que es pretén aprovar al País Valencià contravé diversos articles de la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència que es va aprovar fa tan sols unes setmanes, el passat desembre de 2018, una norma que tracta de protegir els menors d’edat de diferents contextos violents i que va entrar en vigor la mateixa nit de Nadal.

“Els espectacles a què poden assistir els menors no poden tindre continguts violents i inclús en el cas de continguts televisats no poden emetre’s imatges que transmeten maltractament als animals”, assenyala el partit animalista. “És obvi que no sols una correguda de bous, sinó també els mal anomenats festejos taurins, contenen una important dosi de violència contra els animals, per la qual cosa els menors no podrien, segons aquesta llei, assistir-hi ni se’ls podria exposar a ells”, denuncien.

“El problema es materialitza quan les escenes de violència es produeixen en la via pública, a la qual tenen dret a accedir els xiquets i menors que protegeix la llei“, afegeixen els animalistes. Per tot plegat, Pacma exhorta al Consell que siga valent i demana en un comunicat que no cedisca a les pressions dels col·lectius taurins i que mantinga la coherència i respecte a la llei desistint del seu propòsit d’aprovar un reglament de festejos taurins que autoritzaria pràctiques violentes i bàrbares contra els animals, en contra dels preceptes d’una llei aprovada recentment a les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa