El MuVIM rep 213.500 visitants en 2018, un 2,2% més que l'any anterior

L'exposició permanent del museu atrau més de 18.000 persones durant els últims dotze mesos
/ València
11 gener 2019 01:00h
La mostra L\'aventura del pensament, està plena i sense disponibilitat de visites fins a mitjan de juny

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) ha aconseguit, un any més, satisfer les expectatives, interessos i curiositats de la ciutadania. De nou ha augmentat les xifres de visitants, i és que, en 2018, han passat per allí 213.500 persones, quasi 5.000 més que en 2017, que va acabar amb 208.812, és a dir, ha experimentat un creixement del 2,2% respecte de l'any anterior.

El museu dirigit per Rafael Company "ha construït una identitat que se sosté en el propòsit de donar a conéixer les idees i valors que han fet possible el món modern, i això amb una aposta museogràfica i comunicativa sorprenent en moltes ocasions. En definitiva, un museu diferent que no vol deixar indiferent ningú. Un fet que ha calat en la societat, ja que el museu és una referència ineludible en el panorama cultural de la ciutat", ha destacat el MuVIM en un comunicat.

Les dues exposicions que es van centrar en l'univers del còmic dins i fora de l'Estat, el record i memòria de les rapades durant el franquisme, la proposta de dibuixos japonesos d'Hiroshige –que també va incloure la cèlebre Ona d'Hukosai–, el debat ètic i estètic plantejat per Bellessa i joventut, els Refugis preciosistes de Tetê de Alencar i la nova mirada al que va succeir durant la riuada que va assolar València fa 60 anys han cridat l'atenció dels valencians, que no han volgut perdre's l'oportunitat de gaudir les propostes esmentades. A més, a finals d'any va començar l'exhibició del cicle expositiu Mare dels Desemparats, que constitueix una de les opcions expositives més elaborades de la història del museu i compta amb un patrimoni artístic i històric de primera magnitud.

Però el MuVIM no és només exposicions temporals. La recuperació de la maqueta que recrea la València del plànol del Pare Tosca, així com l'exposició permanent L'Aventura del pensament, constitueixen dos dels majors reclams de la ciutadania. 

A més, l'exposició permanent ha rebut més de 18.000 visitants en 2018. Aquesta, completament dedicada a explicar aquelles idees que van canviar no solament el món, sinó també la nostra forma de viure i veure la vida, continua sent un dels pilars fonamentals del MuVIM. Milers d'escolars, associacions i particulars reserven amb molta antelació la possibilitat d'accedir a una de les seues visites. Són centres i col·lectius de totes les parts del País Valencià, l'Estat i, fins i tot, França i Itàlia. Hui dia, i des de fa ja tres mesos, L'aventura del pensament, recentment ampliada, està plena, sense disponibilitat de visites, fins a mitjan juny.

Un altre dels grans pilars del MuVIM és la seua gran oferta d'activitats. Tallers infantils, per a adults i per a grups amb necessitats específiques; conferències i taules redones; cicles de cinema i els concerts de música clàssica, que s'han convertit en tot un referent fins al punt d'esgotar totes les entrades disponibles de cadascun dels esdeveniments en menys d'una hora.

També destaquen la tasca que el museu realitza en la defensa de la dona. El MuVIM dedica un espai en exclusiva i de forma permanent a les dones artistes: el vitrall del rebedor del museu dona veu i exhibeix de forma continuada l'obra d'art d'una dona destacada i aquesta instal·lació artística va canviant cada Dia de la Dona i cada Dia Contra la Violència de Gènere, és a dir, dues vegades a l'any.

next