Diari La Veu del País Valencià
Oltra recorda a Català que Barberá també és l’herència del cas Taula i les burles a les víctimes del metro

La notícia de la candidatura de la popular María José Català a l’Alcaldia de València continua generant tot tipus de reaccions. Aquest divendres, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha sentenciat que l’herència de l’exalcaldessa Rita Barberá “no és bona” atés que ella era una de les imputades en el conegut cas de corrupció Taula i autora de gestos com ara la burla a les víctimes de l’accident de metro que va realitzar des del balcó de l’Ajuntament. Oltra ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell en referència als elogis que va dedicar Català aquest dijous a Barberá.

Carregant el vídeo…

“Espere que l’herència no siga el cas Taula o burlar-se de les víctimes de l’accident del metro. O un grup municipal en què nou dels deu regidors estan imputats. Eixa herència no és bona ni per a la democràcia ni per a la ciutat de València, ni tampoc per a les institucions. I allò preocupant és que encara no s’ha fet l’inventari d’eixa herència”, ha criticat la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així mateix, la número dos del Consell ha volgut recordar que Català va ser una de les poques diputades que va votar a favor d’una resolució a les Corts perquè Barberá abandonara l’escó que en els seus últims mesos de vida tenia al Senat. “Ho veig amb certa perplexitat. La senyora Català i jo estem coincidim en poques coses, però en eixa així va ser”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa