Diari La Veu del País Valencià
Emergents busca 16 grups per al cicle de música independent del Palau

El Palau de la Música vol consolidar-se com un escenari eclèctic, on “poden conviure totes les músiques”, ha defensat aquest divendres el director de l’auditori municipal Vicent Ros durant la presentació de la segona edició d’Emergents, el cicle de música independent adreçat a “dignificar” i “professionalitzar” el sector novell de la ciutat i de l’àrea metropolitana, ha explicat Amadeu Sanchis, un dels organitzadors del festival.

Emergents busca setze grups per a configurar la segona edició del cicle. Des d’aquest dissabte, 12 de gener, fins al 19 de gener, els grups novells que vulguen participar es poden inscriure en la web del festival del Palau de la Música. Els requisits que han d’acomplir les bandes són els mateixos que la passada edició, és a dir: els membres de les formacions han d’estar empadronats –almenys el 50% –, a València o l’àrea metropolitana de la ciutat; han de ser majors d’edat; no han d’haver tret més de quatre discos al mercat, i han de disposar de temes propis.

Pel que fa a la tria, un jurat configurat per sis periodistes especialitzats en música seleccionaran els setze grups que participaran en Emergents al Palau –cal recordar que en l’anterior ocasió eren 20 les formacions que hi van formar part. En aquesta edició es passa dels 10 estils a 8 amb la intenció de concentrar la propostes, ja que els concerts seran temàtics. Les actuacions, que tindran lloc a la sala Rodrigo, començaran el 10 de febrer i seguiran el 16 del mateix mes; continuaran el 30 de març; el 14 i 28 d’abril; el 4 de maig, i el 4 i 9 de juny. Enguany també hi haurà un concert de fi de cicle però encara no s’ha concretat quins artistes conclouran el festival. També hi haurà una xarrada al voltant de la música independent –amb el títol: ‘Problemes i reptes en la projecció dels grups i solistes valencians a nivell de l’Estat’– que serà moderada per Juan Vitoria i que tindrà lloc a la Sala Martín i Soler del Palau de la Música. De moment, però, l’organització no ha concretat el dia ni l’hora.

Una vegada es tanque el període d’inscripció, està previst que el 25 de gener el jurat done a conéixer els grups seleccionats i que el 28 es faça el sorteig del dia de l’actuació. Dels 10 concerts que van integrar el cicle en la primera edició es passa a huit, amb l’actuació de dos bandes per concert. Set d’aquestos concerts seran matinals.

Cada membre dels grups que participen en Emergents al Palau cobraran 125 euros en concepte de caixet per l’actuació i seran donats d’alta en la Seguretat Social. En canvi, no percebran el 90% del recapte de la taquilla com sí que van rebre en la primera edició. Les entrades tindran un preu de set euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa