Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol aprova el projecte de Pressupostos de 2019

El govern espanyol ha aprovat aquest divendres el projecte de Llei de Pressupostos de l’Estat (PGE) per al proper exercici, que preveu una recaptació rècord de 227.356 milions d’euros, un 9,5% més respecte al recaptat aquest any, a causa del creixement econòmic i les mesures fiscals inclosos en els comptes.

Aprovats els comptes el següent pas recau en mans de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que els haurà de presentar aquest dilluns al Congrés dels Diputats perquè s’inicie la seua tramitació parlamentària, que es perllongarà durant els pròxims tres mesos.

Montero ha destacat, en la roda de premsa posterior al ple del Consell de Ministres, que aquestos PGE “marquen un punt d’inflexió” en la política econòmica i pressupostària dels últims anys, atés que es fa compatible la consolidació fiscal amb el creixement de la despesa pública redistribuint la riquesa i defensant un model econòmic “més inclusiu i sostenible”. La cap d’Hisenda també ha indicat que els nous comptes s’han elaborat amb una previsió de creixement del 2,2% per aquest any, una dècima menys d’allò estimat inicialment, i un dèficit públic de l’1,3%.

Més despesa social

Les partides socials destinades a política social augmenten en 12.600 milions, amb la qual cosa el 57,3% del total de despesa pública es destina a despesa social. En concret, els PGE recullen una pujada de les pensions de l’1,6% i del 3% en el cas de les mínimes; una pujada del 2,25% del salari dels funcionaris; la supressió del copagament farmacèutic; l’augment de les beques per a estudi, i ajudes per a material en etapes obligatòries (536 milions).

Comparteix

Icona de pantalla completa