Diari La Veu del País Valencià
Turisme destina 700.000 euros per al circuit de festivals

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va anunciar aquest divendres, 11 de gener, la creació d’una línia específica d’ajudes dotada amb 700.000 euros per a l’impuls de festivals de caràcter musical d’impacte turístic que se celebren al País Valencià. Colomer va fer aquest anunci al Centre de Turisme de Castelló, on va presentar les ajudes per a 2019 de Turisme adreçades a les entitats locals, segons fonts de la Generalitat. A més, el director general de Turisme, Josep Gisbert, va presentar prèviament les ajudes de Turisme adreçades a empreses, associacions, federacions i fundacions del País Valencià.

Aquesta presentació forma part de les sessions informatives que ha programat Turisme en els pròxims dies per a informar tant de les línies d’ajudes adreçades a entitats locals com a empreses, associacions, federacions i fundacions. Dins d’aquestes últimes línies d’incentius 2019 s’emmarca el nou programa d’ajudes a festivals. Es tracta d’una línia nova dins de la convocatòria d’ajudes general, ja que per primera vegada es posa en marxa un programa específic per a l’impuls d’activitats musicals d’impacte turístic, de manera que es deslliga del programa de suport a activitats esportives i culturals, on estaven inclosos fins ara.

A més, la Generalitat destaca que aquest nou programa d’ajudes s’inicia amb un pressupost de 700.000 euros, la qual cosa suposa una inversió d’un 54% més que en 2018, ja que la quantia destinada a aquesta activitat l’any passat era de 455.000 euros. Colomer va ressaltar que “un dels objectius del Consell és unificar l’estratègia de festivals i administració, perquè contribueixen a l’impuls turístic de la Comunitat Valenciana”, i va destacar: “Els festivals ens internacionalitzen, generen indústria cultural i prestigi”.

Així, les ajudes a empreses, associacions, federacions i fundacions del País Valencià estan dotades amb 3,5 milions d’euros, 1.350.000 euros més que l’any passat, i inclouen com a novetat un programa específic als festivals musicals. Francesc Colomer va subratllar que la intenció del Consell és “contribuir, al costat de les empreses del sector, a l’impuls d’un turisme sostenible, responsable, inclusiu i innovador”.

La línia d’ajudes a empreses consta de quatre programes diferents: el primer està adreçat al ‘Foment de la competitivitat empresarial’, amb una dotació inicial d’1,8 milions d’euros. El segon programa persegueix el ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’ i compta amb una dotació de 300.000 euros; el tercer dels programes, adreçat a l”Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana’, està dotat amb 700.000 euros, i el quart programa és el denominat ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, amb una consignació inicial de 700.000 euros.

A més, les ajudes a entitats locals compten amb 5,2 milions de pressupost, prop d’un milió més que en 2018, i inclouen com a novetat una línia de suport específica per a Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Comparteix

Icona de pantalla completa