Compromís assegura que la Fundació Jaume II El Just també va contractar serveis al nebot de Rita Barberá

Dilluns comencen les compareixences dels investigats per la Comissió del Cas Taula

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha revelat aquest dissabte la presència de tres factures d'Enrique Sospedra Barberá adreçades a la Fundació Jaume II el Just en l'any 2005 per un import global de 4.327,30 euros i ha assenyalat la seua rellevància en entendre el seu paper en el Cas Taula. Aquestes factures se sumen als 322.011,05 euros que va rebre l'empresa Universo Selección; les gravacions del Cas Taula l'assenyalen com a tapadora per als negocis del nebot de l'exalcaldessa de València Rita Barberà, assegura la coalició en un comunicat.

"Que existisquen factures emeses de forma personal i directa per Enrique Sospedra Barberá com a persona física evidencia la seua implicació directa en la trama Taula, que, presumptament, va saquejar àmbits tan diversos com l’Ajuntament de València, la Diputació o la Generalitat", ha afirmat Ferri.

La primera d'aquestes factures, emesa el 4 de maig de 2005, correspon als Premis Valldigna, realitzats en març de 2005, i té un import de 1.133,6 euros: 420 per l'emmoquetat d'una tarima, 520 per la col·locació de dos cartells i 100 per "coordinació i desplaçaments".

La segona factura, emesa el 20 de juny de 2005, per un import de 2.103,7 euros, correspon a diversos serveis per a les 'Olimpíades de Jocs Tradicionals', com ara la coordinació i muntatge, l'emmoquetat de l'escenari, dues lones i la megafonia. Cal destacar que aquestes Olimpíades també van comptar amb els serveis d'Universo Selección, 6.391,96 euros. Finalment, una factura de 1.090 euros per la "fabricació i col·locació de lletres corporatives en la seu de València", emesa el 27 de juliol de 2005, expliquen.

"Dilluns comencen les compareixences dels investigats en la Comissió del Cas Taula i podrem preguntar als responsables de la Fundació sobre totes aquestes factures i per què es contractaven a dit empreses investigades per pagar campanyes al PP i repartir sobres entre els seus dirigents. El nostre objectiu és molt clar: que isca tota la veritat i que posem tots els mecanismes perquè la corrupció no torne mai més a aquesta terra", ha conclòs Ferri.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat