Diari La Veu del País Valencià
El PPCV recorre de nou al vell fantasma de l’anticatalanisme per a intentar recuperar el govern

El president del Partido Popular, Pablo Casado, ha presentat aquest dissabte a València els candidats del PPCV per als ajuntaments de les principals ciutats del País Valencià i per al Consell. Així, Casado ha ratificat Isabel Bonig com a candidata a la Generalitat, i José Luis Barcala, Begoña Carrasco i Maria José Català, com a aspirants als ajuntaments d’Alacant, Castelló i València. Amb crits de “Visca València” i “Viva España” de fons, els ja candidats oficials han aprofitat l’acte per a començar la campanya electoral i reivindicar-se com l’alternativa al “catalanisme” i al “radicalisme” que, segons ells, regna ara al territori. Al mateix temps, han aprofitat per a demanar el vot perquè Pablo Casado siga el proper president del govern espanyol.

Durant l’acte, tres temes han copat les intervencions dels candidats: Rita Barberá, Catalunya i la recuperació de les institucions valencianes per al PPCV. En els seus discursos, tots han recordat la figura de Rita Barberá i fins i tot Casado ha assegurat que Maria José Català és l’encarnació de Rita Barberá, de qui està “molt orgullós del que va fer per València i per Espanya”.

La primera a intervindre en la presentació ha sigut Begoña Carrasco, qui, amb to bel·ligerant, ha criticat la gestió de l’esquerra a Castelló i ha lamentat que hagen omplit la ciutat de llaços grocs. Al respecte, ha assegurat que quan ella siga alcaldessa canviarà el groc pel verd “de l’escut de la ciutat” i de l’esperança. També ha lamentat que s’hagen utilitzat actes públics per a donar suport al procés independentista i ha culpat l’esquerra de la desaparició del Jesús del betlem, pel qual es va demanar un rescat que consistia a alliberar els polítics catalans presos.

Per la seua banda, Barcala, “la quota masculina del PPCV”, tal com l’ha definit Bonig, ha dedicat la seua intervenció a comparar la seua gestió al capdavant de l’ajuntament d’Alacant amb l’anterior i ha assegurat que en 8 mesos ell ha fet més per Alacant que “en tres anys de tripartit d’esquerres o que qualsevol altre partit”. En aquest sentit, ha reivindicat que amb ell no es donen subvencions a organitzacions com Escola Valenciana, que són “sectàries, radicals d’extrema esquerra i que promouen la ruptura de la convivència en la nostra societat”.

“No vull les Reines Magues, vull els Reis d’Orient”

La candidata a l’Alcaldia de València, Maria José Català, ha sigut una de les principals protagonistes de l’acte. Català ha assegurat que optar a l’Alcaldia de València és una “aposta personal, familiar i política” que fa perquè adora València, tot i que se sent “orgullosa” dels seus arrels de Torrent. “Crec firmament que puc ser alcaldessa i recuperar l’ajuntament per a vosaltres; crec que és el millor servei que puc prestar al meu partit, a la meua terra i al meu país”, ha insistit. Com ha fet els darreres dies, ha reivindicat el llegat de Rita Barberá i ha assegurat que ella ve amb “el cap ben alt”, amb els “deures fets” i amb una “carta de presentació”, on ha posat d’exemple la Ciutat de les Arts i les Ciències. “És el que nosaltres sabem fer per aquesta ciutat”, ha assenyalat.

Així, ha apuntat que treballarà per la recuperació de les tradicions valencianes, especialment perquè la senyera torne a entrar a la Catedral de València i ha assegurat que ella creu en “la llibertat”. “No vull les Reines Magues, vull els Reis d’Orient; vull que la real senyera entre a la Catedral de Valencià”, ha dit, per a insistir que vol que “el catalanisme i el separatisme lleven les mans de la ciutat”.

Amb fort to reivindicatiu, ha assegurat que tant a ella com a Isabel Bonig no els agrada perdre “ni a les ‘caniques’ (sic)”. “No sols guanyarem, sinó que arrasarem”, ha defensat. Així, sobre Bonig ha dit, citant el seu “estimat” Blasco Ibáñez, que “el seu cor just i fort de dona serà piadós amb Ximo Puig. Però, encara que siga piadós, li guanyarà”.

“Guanyarem, arrasarem, que tremole el tripartit”. Amb aquestes paraules ha començat Bonig el seu discurs, en què ha assegurat que el projecte del PPCV “és el millor” per al País Valencià. Ha criticat el requisit lingüístic, les llistes d’espera en sanitat i, una vegada més, ha lamentat que el Botànic preferisca que els valencians siguen “catalans de segona en lloc de valencians de primera”. També ha assegurat que baixaran els impostos i que ajudaran Casado a ser el nou president del govern espanyol. Respecte del Botànic, ha assegurat que no acceptarà lliçons d’un govern que té sentències per no deixar exercir l’oposició i que creu que els polítics catalans presos “per ordre d’un jutge” són presos polítics.

D’altra banda, la presidenta del PPCV ha assegurat que el seu partit “no és un cúmul d’oportunismes polítics” sinó que “és hereu de tot allò bo i dolent”. Així mateix, ha defensat que cal aprendre dels errors i mirar-se en l’espill dels èxits. “Ara cal dir-li a tots els valencians quina és la diferència amb els nostres adversaris, tot el que hem fet aquestos anys. Si estem convençuts que el nostre projecte és millor, per què no el defensem?”, ha reivindicat.

Casado lloa la gestió dels que han precedit Bonig

Pablo Casado ha sigut l’encarregat de tancar l’acte amb un discurs on ha reivindicat Maria José Català com “l’encarnació de l’esperit de Rita Barberá” i ha lloat la tasca dels presidents autonòmics del PPCV que han precedit Bonig. Aquesta lloança ha inclòs Camps i Zaplana, per a qui ha demanat “humanitat”. “Si algú ha fet alguna cosa mal, no som nosaltres els qui l’hem de jutjar, per a això hi ha separació de poders. Però, sí que podem jutjar el que s’ha deixat fet, això no ens ho taparà ningú”, ha dit Casado referint-se especialment a Camps i Zaplana. Així, assegura que es compromet al fet que el País Valencià compte i tinga pes en l’estat espanyol després d’aquestos anys de govern de l’esquerra i ha assegurat que amb Bonig al capdavant tornarà a ser el reflex on es miren altres ciutats i autonomies.

El líder del PP ha destacat també el nivell de renovació de les candidatures autonòmiques del partit i de les principals ciutats, que ha xifrat en un 80%, cosa que s’ha aconseguit “sense cap mena de fractura ni de problema”. “Serem eixa força de canvi imparable, eixe canvi tranquil que tothom està demanant a crits”, ha asseverat.

Respecte als pressupostos, Casado ha criticat el projecte que va aprovar divendres el govern espanyol perquè és “la factura lliurada per la moció de censura” i el “pagament vergonyant” de Pedro Sánchez a “independentistes, populistes i batasuns”. Casado ha assegurat que són uns pressupostos “sectaris i ideològics” que constitueixen un “balafiament” i que són “els pitjors” que ell ha conegut. A més, ha afirmat que el pagament del lloguer “de la Moncloa, del Falcon i de l’helicòpter és l’única cosa que li importa a Pedro Sánchez”.

Casado ha reivindicat també el pacte per a governar a Andalusia i pactar “a esquerra i dreta”, enfront de les crítiques pel seu acord amb Vox, perquè ocupar el centre polític “no és moure’s de lloc sinó estar ferm com un arbre” i integrar i ser obert sense ser “dogmàtic i intransigent” amb els altres partits. De fet, ha reptat a trobar “una sola mesura negativa” en els acords signats pel PP amb Vox i Ciudadanos, en el quals el seu partit no ha renunciat “a res” del que defensa, segons Casado.

Comparteix

Icona de pantalla completa