El Tribunal de Comptes embarga 59.000 euros a Blasco i a altres dos condemnats pel cas Cooperació

La Generalitat ha recuperat vora 650.000 euros dels 1,7 milions desviats per l'exconseller del PPCV

El Tribunal de Comptes ha embargat 59.000 euros de tres condemnats en el Cas Cooperació, entre ells l'exconseller i exportaveu del PPCV en les Corts Rafael Blasco, i ha transferit aquesta quantitat a la Generalitat Valenciana dins del procediment de reintegrament per abast per a recuperar els diners sostrets a les arques públiques. 

Segons fonts coneixedores del cas, aquesta quantitat correspon a les pensions de Blasco per la seua etapa com a conseller de Solidaritat, de la seua exsecretària general administrativa Tina Sanjuán i de la nòmina de l'exsubsecretari de Solidaritat Alexandre Catalá. El desglossament de què correspon a cadascun no ha transcendit.

D'aquesta manera, el Tribunal de Comptes persegueix que els condemnats en aquest cas retornen els 1,7 milions de fons públics de la Generalitat que hagueren destinar-se a diversos projectes de cooperació a Nicaragua però que es van desviar perquè els responsables de la trama de corrupció compraren diversos immobles a València.

Dels 1,7 milions de l'ajuda humanitària al Tercer Món només van arribar a la seua destinació 43.953 euros i el Tribunal de Comptes ja va xifrar en 1.623.819 euros el crebant per a les arques públiques valencianes. Amb aquest embargament, la Generalitat ha pogut recuperar fins a hui vora 650.000 euros dels 1,7 milions desviats.

En juny de 2015, el Tribunal Suprem va condemnar Blasco a sis anys i mig de presó pel frau d'ajudes al Tercer Món, dins de la peça 1 del conegut com a cas Cooperació, relativa a irregularitats en la concessió d'ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua.

En el procediment penal del Tribunal Superior de Justícia valencià ja es va procedir a requerir la devolució de les quantitats als empresaris però és al Tribunal de Comptes a qui correspon la reclamació a les autoritats polítiques i funcionaris condemnats.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat