Diari La Veu del País Valencià
Sánchez diu a Casado i a Rivera que ja poden anar esperant perquè pensa esgotar la legislatura

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest dissabte als líders del PP i Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, respectivament, que “ja poden anar esperant” perquè no té cap intenció d’avançar les eleccions sinó que esgotarà la legislatura, fins a 2020. En un acte per a presentar el candidat socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el president espanyol també ha titllat “les tres dretes” –en referència a PP, Cs i Vox– de ser els “Voxsonaros d’Espanya” i ha demanat als independentistes “que passen del monòleg al diàleg”. Per la seua banda, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha criticat PP i Cs per pactar amb la ultradreta “al contrari del que vol l’Europa democràtica”, entre els quals ha citat la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francés, Emmanuel Macron.

En l’acte, que s’ha celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Sánchez també ha fet referència a altres líders europeus, però en aquest cas del passat, com ara Olof Palme o François Mitterrand, pera apel·lar a “valors col·lectius” com la “unió” o la “tolerància” davant del moment actual, que ha considerat d'”incertesa”. El líder del PSOE ha traslladat aquest context a l’estat espanyol, on ha avisat la ciutadania que “toca mobilitzar-se” davant d’un suposat risc de perdre drets ja “conquerits”, entre els quals ha fet èmfasi en la igualtat de gènere. “Un cop conquereixes un dret, la defensa d’aquest no s’acaba mai”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha volgut reivindicar els pressupostos de l’Estat que ha pactat amb Podem i les seues confluències, a més de demanar a les forces polítiques que hi donen el seu vot favorable. “Permetran que Catalunya i tot Espanya avancen en la modernització de l’economia i en la reconstrucció de l’estat del benestar”, ha explicat. De la mateixa manera, ha assegurat que el seu govern ha fet més “pels drets i les llibertats de tothom” en 7 mesos que l’executiu anterior de Mariano Rajoy en 7 anys. “Lluitar contra la desconfiança i per a construir la confiança té molt a veure amb el que hem fet aquestos 7 mesos”, ha insistit.

Sobre la qüestió catalana, ha volgut deixar clar als líders independentistes que “no tenen majoria social a Catalunya” i ha assegurat que aspira que la “Catalunya nacionalista” es puga reconéixer i que aquesta puga reconéixer la Catalunya que no ho és. Davant d’això, també ha explicat que el seu executiu està “decidit” a “superar la mentalitat de blocs” per a restablir la “convivència”. Així mateix, ha afegit que, per a fer això possible, els independentistes han de “passar del monòleg al diàleg”.

Comparteix

Icona de pantalla completa