Diari La Veu del País Valencià
La llibertat i la fraternitat regnen a València en la cavalcada de les Magues de Gener

Les Magues de Gener han recorregut aquest diumenge els carrers de València, per quart any consecutiu, per a promoure els valors de ‘llibertat, igualtat i fraternitat’ als més xicotets: “Totes les persones hem nascut igual i, perquè som iguals, mereixem ser lliures i mereixem viure en harmonia, fraternitat i sororitat”, han reclamat les magues en el seu discurs.

La cavalcada, que portava la música com a lema principal, ha començat a la plaça del Parterre de València, des d’on han partit més de 40 grups diferents, batucades i muixerangues en un ambient festiu per a celebrar la ‘Festa de la Infància’. Sota un ambient festiu (Fotogaleria), les magues han desfilat pel centre de València acompanyades de confeti, música, actuacions com la de Carraixet i festa en una cavalcada on han reivindicat valors d’igualtat i llibertat i on els més menuts han sigut els protagonistes.

La desfilada, organitzada per la Societat Coral El Micalet junt amb un ampli nombre de col·lectius, ha finalitzat a la Plaça de l’Ajuntament entorn de la 13.30h amb l’arribada de les Reines, que han pujat al balcó del consistori per a enviar el seu missatge als més menuts. L’alcalde de València, Joan Ribó, els ha acompanyat des del balcó durant el discurs final.

Enguany, les protagonistes han sigut la maga ‘Llibertat’, representada per l’activista pels drets humans María Escalona; la maga ‘Sororitat-Fraternitat’, per la regidora Pilar Soriano, i la professora Beatriu Cardona, com a maga de la ‘Igualtat’.

“Xiquets i xiquetes, sou el millor de la societat, junts conquistareu el futur”, ha expressat la maga ‘Sororitat-Fraternitat’ –Pilar Soriano– des del balcó, des d’on els ha explicat que “tenen dret visquen on visquen i vinguen d’on vinguen que ningú els deixe de costat per aquestos motius”.

Així, la maga ‘Igualtat’ –Beatriu Cardona– ha explicat que “totes les persones hem nascut igual i, perquè som iguals, mereixem ser lliures i mereixem viure en harmonia, fraternitat i sororitat”. Per part seua, la maga Llibertat –María Escalona– ha reivindicat “la màgia de la germanor, la complicitat i el treball en equip”.

L’ambient festiu i d’il·lusió no s’ha vist enterbolit en cap moment pel grupuscle d’ultres d’España 2000 que ha tractat, sense cap èxit, boicotejar la festa per la infància.

La Societat Coral El Micalet va recuperar fa ja quatre anys aquesta cavalcada, que enguany s’ha fet per segon any consecutiu el segon diumenge de gener, una data que s’ha aconseguit fixar i consensuar després d’haver-se vist obligats a canviar-la el primer any.

Comparteix

Icona de pantalla completa