El Certamen de Bandes de València obri el termini d'inscripció de la 133a edició

La competició tria una obra sobre Antoni Gaudí del compositor José Suñer per a la secció d'honor
/ València
14 gener 2019 01:00h
El concurs selecciona obres de Martínez Gallego, Eva Lopszcyc i David Rivas per a la primera, segona i tercera secció respectivament.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València ha obert aquest dilluns el període d'inscripció per a totes les societats musicals que desitgen participar en el 133é Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

Des d'aquest 14 de gener i fins al proper divendres 25 del mateix mes, les formacions musicals poden formalitzar la seua inscripció a través de la pàgina web i el pròxim 5 de febrer es realitzarà el sorteig de les agrupacions participants en un acte que començarà a les 19.30 hores al Palau de la Música.

La regidora de Cultura i presidenta del comité organitzador del certamen, Gloria Tello, ha volgut animar les agrupacions musicals a inscriure's en aquest certamen "que un any més tornarà a ser el referent indiscutible del món de les bandes de música i una trobada on podrem gaudir de la sana competició i de la il·lusió, treball i esforç que contagien els músics en l'escenari".

El 133é Certamen Internacional de Bandes de Música es desenvoluparà al Palau de la Música del 18 al 21 de juliol de 2019, on les bandes participants –un màxim de 22 possibles– podran obtindre diferents premis valorats en 43.000 euros, distribuïts en les quatre seccions que configuren la trobada. Prèviament es realitzarà un precertamen del 15 al 17 de juliol, en el qual podran participar les bandes de música no professionals i no les admeses com a professionals ni aquelles que pertanyen a conservatoris, escoles de música professionals o societats agrupades puntualment per a concursar. Tal com figura en les bases, la convocatòria d'aquest certamen "té com a finalitat fomentar i estimular l'activitat musical com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, mantindre la tradició i la intenció d'acostar a la ciutadania "una rica programació d'activitats musicals en el sentit més ampli".

Durant el període d'inscripció, es podran consultar les partitures obligades per a les diferents seccions del certamen. Les obres són Los últimos días de Troya de David Rivas, per a la secció tercera; Brigantia de los vientos de la compositora argentina Eva Lopszcyc, per a la segona, i La rosa del desierto de Martínez Gallego i Soulful Stones de José Suñer per a la secció d'honor. A més, durant el període d'inscripció, es poden consultar els guions de les obres obligades en la Fonoteca Municipal des de les 9.00 fins a les 14.00 hores.

next