Diari La Veu del País Valencià
Les Corts estudien accions contra els citats que no compareguen en la comissió sobre finançament del PSPV i del Bloc

La Mesa de les Corts estudiarà quines accions es poden adoptar contra aquelles persones que no compareguen en la comissió d’investigació sobre el finançament electoral del PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 malgrat que els citats hagen rebut la notificació corresponent, com és el cas de l’exdirectora general de Consum en el Ministeri de Sanitat en 2008 i excandidata socialista a l’Ajuntament d’Alacant (l’Alacantí) Etelvina Andreu, que no s’ha presentat a la cita prevista per a les 10.30 hores d’aquest dilluns.

El president de la comissió, César Jiménez, ha assenyalat, després de constatar l’absència d’Andreu, que la Mesa de les Corts “avaluarà en endavant” quines accions es poden adoptar contra els compareixents als quals els ha arribat la notificació de la seua citació i no es presenten com estan obligats a fer-ho. De la mateixa manera, el portaveu popular Rubén Ibáñez ha reclamat que “es deduïsca testimoni d’aquelles incompareixences” –un procediment similar a una denúncia– i que conste “de forma fefaent la notificació perquè, de forma reglamentària, es procedisca en les sancions que corresponguen”.

La sessió està prevista que es reprenga a les 13.30 hores amb la declaració d’Anabel Hallado Garabito, ja que a la compareixent anterior, Gracia Font Martí, no se li ha pogut traslladar la citació per no tindre accés al seu últim domicili. La comissió torna a tindre fixades compareixences per a la vesprada: les de Mario Antonio Barceló Aristoy i l’exalcaldessa de Dénia (Marina Alta) Ana María Kringe, qui no s’ha presentat en les tres ocasions anteriors en les quals havia sigut citada.

A més, s’ha aprovat per unanimitat la compareixença de l’exdirector de Canal 9 Pedro García perquè explique els contractes que la televisió pública va signar amb la mercantil Crespo Gomar per més de 600.000 euros, així com d’Arcadio Mateo, exdirector general d’Acuamed.

Així mateix, la Mesa ha de reunir-se per a acordar una nova data en la qual celebrar les compareixences previstes en la jornada del passat 9 de gener, que va haver d’ajornar-se pel fet que, de les cinc persones citades, únicament estava previst que n’acudira una. Per a eixa sessió estaven citats l’exalcaldessa d’Alacant Sonia Castedo, els exalcaldes de Gandia (la Safor) Arturo Torró i José Manuel Orengo (fins fa poc assessor del president de la Generalitat, Ximo Puig), qui va ser president de Crespo Gomar, Alberto Gomar, i un extreballador de l’empresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa