Diari La Veu del País Valencià
L’artista Miquel Orts fa parada amb el seu ‘Minusculam Spem’ al Palau Ducal de Gandia

“Pandora, moguda per la tafaneria, no va poder resistir la curiositat i va decidir obrir la capsa. Dintre d’aquesta, es trobaven tots els mals i desgràcies de la humanitat com les malalties, l’odi, les guerres malgrat que també contenia tots els béns. Ella en adonar-se del seu error va tancar la caixa ràpidament però va aconseguir que només un bé es quedés a la caixa, l’esperança, mentre que la resta de béns van tornar a l’Olimp i els mals van romandre al món humà. Tant és així que, avui en dia, encara es diu que l’esperança és l’última qualitat que perd un home”.

Amb aquesta cita d’Hesíode, Miquel Orts ens presenta en gener Minusculam Spem, una mostra de llenços a l’oli amb colors quasi purs, saturats i molt contrastats on la figura busca dissoldre’s amb el fons, tot per aconseguir fer aflorar sobtadament diversos sentiments en l’espectador. Miquel intenta destacar mitjançant les seues pintures que, malgrat la duresa de la vida, l’ésser humà encara dona mostres de solidaritat i de caritat. Encara ens resta l’esperança. I l’esperança s’alimenta de l’art que ens dóna una mica de llum, lligant-ho amb les paraules d’Hesíode.

Miquel Orts és llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de València i en Belles Arts per la facultat de Belles Arts de Sant Carles de València. Amb una dilatada experiència en la realització d’exposicions, tan individuals com col·lectives, Miquel torna en 2019 al Palau Ducal de Gandia amb el seu inconfusible estil que de segur no deixa ningú indiferent.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 18 de gener a les 19.00 hores en el Pati d’Armes del Palau Ducal i podrà ser visitada de forma gratuïta en la sala Carroç i Centelles. L’exposició estarà oberta al públic fins al 24 de febrer en l’horari habitual de l’edifici.

Comparteix

Icona de pantalla completa