Diari La Veu del País Valencià
Marca ‘Finalitats Socials’ en la teua declaració de la renda
Europa Press / RedactaVeu / València

Vestits de cors, els participants han volgut simular així una ‘declaració d’amor’ a la X Solidària, ja que, segons afirmen, la meitat dels valencians deixa en blanc aquesta assignació quan es pot simultaniejar amb la de l’Església i aportar un 0,7% a cadascuna d’elles.

Així ho ha explicat el president de la Confederació valenciana de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Carlos Laguna, durant la presentació de la Campanya X Solidària.

“El nostre objectiu és sensibilitzar el ciutadà perquè marque la X perquè és una forma gratuïta d’ajudar les organitzacions no governamentals”, ha afirmat Laguna.

Aixi mateix, ha subratllat que el ciutadà, amb aquesta marca, aporta un 0,7% a projectes destinats a xiquets amb discapacitat, centres de rehabilitació i de la tercera edat o a persones amb el risc d’exclusió social, entre d’altres. El president COCEMFE ha recalcat que marcar la casella ‘solidària’ és compatible amb l’ajuda a l’Església.

Igualment, ha assenyalat que pretenen “conscienciar” assessories i consultores perquè informen els seus clients dels “beneficis” que produeix indicar la casella per a la societat en aquesta època de crisi, en la qual sis milions de persones ho estan passant “realment malament”.

Un 50% dels valencians marca la casella

Laguna ha recordat que durant els últims anys fins a un 50% dels valencians marca aquesta casella mentre que un altre 15% ho “està fent conjuntament amb la de l’Església”. Per açò, han demanat a la resta dels ciutadans que “s’incorporen” als qui “ja indiquen aquesta assignació” per a aconseguir “recaptar més”.

En aquesta línia, ha explicat que l’any passat van obtenir 24 milions d’euros per a projectes -dels quals 14,2 van ser a València- i ha subratllat que “no” es van dirigir “a pagar nòmines”, per la qual cosa si la gent “se suma” podrien aconseguir uns 22 milions d’euros més. No obstant açò, ha ressaltat el compromís dels valencians amb la solidaritat ja que, segons ha assegurat, des de 2007 s’ha anat “incrementant l’ajuda” de la societat valenciana.

Per la seua banda, la presidenta de Xarxa per la Inclusió Social EAPN, Lola Fernández, ha declarat que és una forma de decisió d’una part de l’impost del ciutadà. “El problema és que la falta d’informació fa que la persona pense que marcant una casella no pot fer-ho amb l’altra quan no és així”, ha destacat Fernández.

Entre les entitats convocants es troben la Confederació de Centres de desenvolupament Rural, el CERMI-CV, Coordinadora Valenciana de ONGD, Creu Roja, FEAPS-CV, Fundació CEPAIM, Plataforma de Voluntariat i la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, entre uns altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa