Diari La Veu del País Valencià
L’any 2018 acaba amb una pujada dels preus de l’1,1%

El País Valencià va tancar l’exercici de 2018 amb una pujada dels preus de l’1,1% en comparació amb l’any anterior i en desembre l’Índex de Preus del Consum (IPC) va caure cinc dècimes respecte a novembre, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de l’estat espanyol, la inflació va baixar un 0,4% en desembre i va retallar cinc dècimes la seua taxa interanual, fins al 1,2%, el seu menor nivell des del mes d’abril passat a causa del descens dels preus dels carburants, del gasoil per a calefacció i dels serveis d’allotjament.

Així, els grups que van contribuir a la moderació de la taxa interanual de l’IPC en desembre van ser els Hotels, cafés i restaurants, amb un 2,2%; l’Habitatge i les Comunicacions, amb 1,8%; la Medicina, amb un 1,5%, i els Aliments i begudes no alcohòliques, amb un 1,4%.

D’altra banda, el Vestit i Calçat va caure un 0,9%; les Begudes alcohòliques i el tabac, un 0,8%; l’Ensenyament, un 0,6%; l’Oci i cultura, un 0,5%; el Transport, un 0,4%, i el Parament, un 0,2%.

En l’últim mes el major descens es va produir en Transport, amb una reculada del 3%; seguit de Vestit i calçat, amb un 2%; Begudes alcohòliques i tabac, amb un 0,5%; Hotels, cafés i restaurants, amb un 0,4%; Aliments i begudes no alcohòliques, amb un 0,3%, i Comunicacions, amb un 0,2%.

Per contra, els que més van créixer van ser Oci i cultura, un 1,9%; Medicina, un 0,3%; Habitatge i Parament, una dècima, i Ensenyament, que es va mantindre invariable.

Comparteix

Icona de pantalla completa