Diari La Veu del País Valencià
València estrena marca cultural i una web per a consultar tota l’oferta de la ciutat

L’Ajuntament de València fa “un pas de gegant perquè aquesta ciutat estiga en el mapa cultural”. Així ho ha descrit la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, en una roda de premsa aquest dimarts al matí, on ha presentat dues accions clau perquè València es posicione com a capital cultural. D’una banda, crear una marca cultural urbana, Cultural València, capaç d’identificar tota l’activitat i els recursos culturals de la ciutat. De l’altra, posar a l’abast de la ciutadania una finestra única de la cultura, una web on es puga trobar tota l’agenda cultural que es desenvolupa a la ciutat, tant a càrrec del consistori i d’altres administracions públiques com en mans privades. “Entenc que al consumidor de cultura li és igual qui gestione els espais, vol conéixer el que es fa i ofereix tota la ciutat”, ha manifestat la regidora.

Pel que fa a la marca, el text s’entén en tres idiomes –valencià, castellà i anglés–, mentre que la imatge s’inspira en el cairó de l’escut de la ciutat. Respecte a la web, és una eina participativa, ja que dona l’oportunitat de fer propostes de continguts. També serveix com a altaveu de comunicació de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals per a donar a conéixer totes les iniciatives dutes a terme en el marc del seu programa de govern.

La web cultural.valencia.es conté 8 grans apartats: Activitats, Museus, Monuments, Publicacions, Rutes, +Cultura, Notícies i Sobre Cultural València. Dins de l’apartat +Cultura es troben espais culturals; escultures –”les grans oblidades”, en paraules de Tello–; arqueologia; arxius; biblioteques històriques i hemeroteca; biblioteques, i patrimoni immaterial, com ara l’Albufera o les Falles. Una vegada dins d’aquestos apartats, hi ha diferents filtres per a poder buscar les propostes cultuals, com ara el tipus, la data i el districte.

No es descarta el manteniment extern

La web no ofereix la possibilitat de comprar entrades directament però sí que redirigeix els usuaris a les pàgines oficials dels espais on es realitzen els espectacles.

Crear i posar en marxa aquesta finestra única cultural ha costat 21.114 euros, que inclouen també la formació al personal municipal a càrrec de l’empresa Filmac. Amb tot, no es descarta la possibilitat d’externalitzar la gestió i el manteniment de la web.

Set programes que han marcat aquesta legislatura

Tal com ha explicat la regidora, les dues actuacions presentades aquest dimarts són el resultat “d’un treball intens que va començar fa més de dos anys i en el qual han col·laborat diversos agents i professionals de la comunicació i de la cultura”.

En primer lloc, es va contractar la Universitat de València perquè realitzara una radiografia del punt de partida. Paral·lelament, es van definir els set programes d’actuació que han marcat els camins a seguir per a assolir l’objectiu del consistori: que València esdevinga una capital cultural. Els set programes que han marcat aquesta legislatura en l’àmbit cultural són ‘València, amb tu i per a tu’; ‘València en la Memòria’; ‘València, Patrimoni de la Ciutadania’; ‘València, Ciutat de la Música’; ‘València, Ciutat Mediterrània’; ‘València dona suport al sector’, i ‘València, Capital Cultural’. És dins d’aquest últim programa on es troba la nova marca cultural de la ciutat i la finestra única de la cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa