Diari La Veu del País Valencià
El Consell liquida a preu de saldo el patrimoni de RTVV
RedactaVeu / Europa Press / València

El diputat socialista en Les Corts Josep Moreno, ha apuntat que aquest inventari que li ha arribat de forma anònima i que La Veu mostra en documents adjunts- “confirma que el Consell ha engegat una operació per a saquejar RTVV per a impedir que un nou govern puga tornar a engegar-la”.

Moreno ha assenyalat que el patrimoni inventariat de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), en el qual no s’inclou ni la seu ni els terrenys de Burjassot, ascendeix a un valor inicial de prop de 100 milions d’euros però, segons ha denunciat, després de la taxació, el valor net comptable -el preu per a la seua possible venda- es queda en 39 milions. De fet, ha apuntat que hi ha material usat el valor del qual es queda en zero euros i en altres casos es redueix a la meitat o a la tercera part.

Moreno s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de Les Corts on ha mostrat uns documents que, segons ha dit, li han arribat anònimament a través de la seua pàgina web, i que es refereixen a l’inventari de la liquidació de RTVV, el procés de la qual s’esperava que finalitzara el passat 28 de febrer. No obstant açò, ha apuntat que no sap si es tracta d’un document “provisional o definitiu”.

El parlamentari del PSPV ha acusat el Govern de Fabra d’estar “disposat a malvendre” aquest material a la seua “xarxa habitual d’amics” i ha advertit que hi ha equips “especialment sensibles”, com taules d’edició, en els quals “s’oculta” el preu final. “No sabem si és perquè estan esperant que les empreses amb les quals treballen els diguen quants diners estan disposats a pagar”, ha declarat.

Segons ha explicat, l’inventari consta d’una columna que mostra el preu d’adquisició; una altra amb l’amortització que els liquidadors estimen que ha tingut l’equip i que “en alguns casos deixa sense valor”, encara que no conste si segueix funcionant; i una tercera columna amb el valor net comptable, que és el valor real de venda dels equips taxats, ha explicat. Tots els documents, 9 en total, es poden consultar en la columna que acompanya aquesta informació.

Xarxa de repetidors

Quant als objectes, el valor comptable net dels quals es queda en zero euros, el diputat s’ha preguntat si “els liquidadors han comprovat si funcionen” i si l’objectiu de la taxació és “encastar-los en lots a manera de xec regal”.

Entre els objectes inventariats, Josep Moreno ha denunciat que el valor de les instal•lacions de la xarxa de repetidors, en alguns casos, es “divideixen per la meitat o menys”. Així mateix, ha identificat “equips destrossats que només poden funcionar assemblats” per a “reduir el seu preu”. També ha ressaltat el cas d’una taula d’àudio digital el preu de compra de la qual supera els 300.000 euros, però en el document “oculten el preu” net final.

El diputat socialista ha instat el Consell a detindre aquest procés de liquidació i, al Govern valencià i als liquidadors, els ha advertit que estan cometent una “il•legalitat” i que els “perseguiran fins a l’últim tribunal”. A més, ha declarat que “sempre hi haurà gent disposada a denunciar-los”.

Comparteix

Icona de pantalla completa