Grezzi reprén la segregació de carrils EMT-Taxi per a millorar la regularitat dels autobusos

Des de Mobilitat Sostenible recorden l'exclusivitat d'aquestos carrils i que la seua invasió és sancionable
/ València
15 gener 2019 01:00h

La regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha représ la segregació dels carrils reservats als autobusos de l'EMT i Taxi. Amb la primera de les noves actuacions, aquesta àrea del consistori busca reforçar el respecte a l'exclusivitat d'ús d'aquest carril per part del servei de transport públic, tal com estableix el reglament de la Direcció General de Trànsit. La setmana passada el regidor Giuseppe Grezzi ja va exposar que la freqüència i la regularitat dels autobusos de l'EMT "és major als carrils segregats de la resta", ja que "la invasió massiva del carril bus provoca retards".

Així, a partir d'aquest dimarts el carril reservat a l'EMT i Taxi del carrer d’Àngel Guimerà, entre Guillem de Castro i la Gran Via de Ferran el Catòlic, serà separat de la resta de carrils amb elements separadors reflectors adherits a l'asfalt, de manera que es garantisca l'agilitat del transport públic i s'evite l'estacionament indegut. A més, s'ha repintat el carril EMT-Taxi i s'ha reforçat el límit de velocitat de 30 km/h de la via.

Segons la informació municipal, les parades o estacionaments al carril EMT-Taxi són la causa fonamental de la pèrdua de regularitat del transport públic i una de les principals fonts d'embossos a la ciutat per les maniobres que obliguen a fer als autobusos i taxis per a entrar i eixir en el seu carril esquivant-los. Per aquest motiu, la segregació del carril reservat per al transport públic ha sigut una de les demandes més escoltades en les diverses Meses de Mobilitat Sostenible per part d'entitats cíviques, sindicats d'EMT i els col·lectius del taxi.

A més, des del consistori indiquen que l'accés als guals "està evidentment garantit", de la mateixa manera com s'ha fet als carrers de Colón, Maties Perelló i Centelles. "Tal com s'ha demostrat, la protecció efectiva de l'exclusivitat d'ús del transport públic suposa una millora substancial de la regularitat del servei públic", ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible, qui ha indicat que això "s'ha observat ja als carrers on ho hem provat, com ara el de Maties Perelló o Colón, i també serà així en les següents, on evitarem que el mal comportament d'uns pocs perjudique la majoria que opera amb respecte i normalitat".

Aquesta senyalització addicional, segons recorden des de Mobilitat Sostenible, és simplement una ajuda per a subratllar la gravetat de l'ocupació d'eixos espais i la necessitat que estiguen buits de vehicles infractors, però el respecte a l'exclusivitat d'aquestos carrils ha de ser el mateix en tota la ciutat.

next