Diari La Veu del País Valencià
Compromís detecta 1,2 milions més desviats per la Fundació Jaume II a empreses del cas Taula

Compromís ha detectat un altre desviament de fons per import d’1,2 milions d’euros de la Fundació Jaume II el Just cap a l’entramat d’empreses investigades en el marc del cas Taula. Així ho ha donat a conéixer el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha destacat que, amb aquesta última xifra, el total de contractació de la fundació a la trama corrupta ascendeix ja a 5,7 milions, segons ha informat la coalició en un comunicat. En concret, es tracta de 47 factures abonades per aquesta fundació, amb seu en el Monestir de la Valldigna, a les empreses Mètodes de la Restauració SL per un import d’1.210.284 euros i Logística de l’Art per un import de 71.085 euros.

El portaveu de Compromís ha destacat que aquestes empreses estan sent investigades en el cas Taula “pels fraus en els contractes amb l’Ajuntament de València i les comissions que van propiciar en la restauració d’edificis històrics com ara la Llotja o les Torres de Quart (Mètode de la Restauració) o que formen part de la trama corrupta que va instaurar Consuelo Císcar en l’IVAM (Logística de l’Art)”. Aquesta facturació es va produir entre els anys 2005 i 2007, coincidint amb la presència de Vicente Burgos com a gerent en la fundació, ha assegurat Ferri, per a qui “es confirma que aquesta fundació va ser l’epicentre del saqueig del cas Taula”.

“Amb els pagaments que hem denunciat aquest dimarts ja sumem prop de 6 milions de diners públics desviats a empreses investigades per a pagar comissions, per a repartir sobres i per a finançar il·legalment campanyes del PP”, ha denunciat. A més, ha dit que existeixen “connexions molt clares amb la trama Taula a l’Ajuntament de València, i fins i tot amb el saqueig de l’IVAM”.

Per a Ferri, “queda clar que tot el que tocava el PP acabava podrit de corrupció i que hem de posar totes les mesures perquè mai més torne la corrupció a la nostra terra”. El portaveu de Compromís ha considerat “fonamental” el treball que està desenvolupant la comissió d’investigació del cas Taula en les Corts, on la setmana que ve hauran de comparéixer Vicente Burgos i l’exconseller Esteban González Pons.

Comparteix

Icona de pantalla completa